Foto: Getty Images
Generelle

- Jeg har næsten aldrig mødt en doven dansker

Danske spillere er undervurderede, mener den tidligere Manchester United-spiller.

Mange danske spillere har succes i det store udland, og det er der en helt særlig årsag til.

Danske spillere er nemlig ikke dovne, modsat majoriteten af befolkningen på vores jordklode.

En voldsom udmelding? Måske. Ikke desto mindre kommer den fra den tidligere Manchester United-profil Paul Parker. 

- Danskere har en enormt stærk mentalitet, og det er meget sjældent i 2023, hvor majoriteten af befolkningen på vores klode har et svagt mindset.

- Særligt fodboldspillere… De kan godt lide ikke at arbejde hårdt, og hvis noget går imod dem, så slår de ud med armene og giver ejerne, trænerne eller deres mor skylden for de dårlige præstationer.

- Sådan er danskere ikke, er mit indtryk. Jeg har næsten aldrig mødt en doven dansker, og det kan undres, at de ikke er i højere kurs i Premier League. Danske spillere er meget undervurderede, siger Paul Parker til SpilXperten.

Mediet har opgjort, hvordan det ser ud med antallet af danske spillere i udlandet, og man er kommet frem til, at der aktuelt løber 261 spillere med dansk pas i en udenlandsk klub. 

Her er det Norge, som har flest danskere løbende med 47 af slagsen. 

Sammenligner Schmeichel med Alisson
En af de danskere, som har præsteret allerbedst i udlandet er Peter Schmeichel, som er en sand legende i Manchester United og i engelsk fodbold som helhed.

Paul Parker spillede sammen med Peter Schmeichel, og han har kun gode ord at sige om den temperamentsfulde dansker. Han fremhæver særligt Schmeichels spil med fødderne, som var på niveau med det, vi ser fra Liverpool-keeperen Alisson, som ofte får stor ros for lige netop dette.

- `Big Pete´, som han blev kaldt, er for mig den bedste dansker, der nogensinde har spillet i Premier League. Han var vanvittig med fødderne. Han var lige så god, som Alisson er, og det var sjældent for en målmand i den æra.

- Han kunne have været en markspiller. Jeg vil påstå, at han var bedre end mange markspillere i Premier League på daværende tidspunkt. Så god var han, og så var han jo åbenlyst en fantastisk målmand, siger Paul Parker.

Peter Schmeichel spillede i Manchester United fra 1991 til 1999.