• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Joachim Andersen forgylder serieklub: Som en gave fra himlen

Joachim Andersen forgylder serieklub: Som en gave fra himlen
Foto: Getty Images

Det indbringer Greve Fodbold over en millioner kroner, at Joachim Andersen denne sommer slog dansk transferrekord. Den slags beløb er en formue for danmarksserieklubben.

Af Anders Dehn

Da Lyon tidligere på sommeren gjorde Joachim Andersen til den dyreste danske fodboldspiller i historien, forgyldte franskmændene ikke kun Sampdoria, som solgte ham. Nogle af de 224 millioner kroner siver også længere ned gennem systemet.

En lille del af dem ender hos Greve Fodbold, hvor Andersen spillede et par år som 12- og 13-årig. Men selv om procentdelen er ikke er stor, er beløbet enormt for klubben, hvis førstehold spiller i Danmarksserien.

Læs også: Joachim Andersen om sit store skifte: Ingen kunne hamle op med Lyon

- Det er lidt som en gave fra himlen. Jeg kender ham ikke, og mange af dem, der er i foreningen i dag, kender ham heller ikke, siger formand Charlotte Preisler til Ritzau.

Forklaringen er, at FIFA's regler for solidaritetspenge siger, at noget af transferbeløbene, når spillere skifter over en landegrænse, skal gives videre til græsrodsklubberne. I dette tilfælde 0,5 procent.

Læs også: Joachim Andersen: Mit mål er landsholdet

Ud af 224 millioner bliver det 1,1 million kroner til Greve Fodbold, hvor pengene falder på et tørt sted. Ifølge formanden skal de gå til at sikre endnu bedre kvalificerede ungdomstrænere, end klubben har nu.

Joachim Andersens skifte ser desuden ud til at være en succes. Han har i hvert fald begyndt sæsonen med to startpladser i de to ligakampe mod AS Monaco og SCO Angers. Dem vandt Lyon med henholdsvis 3-0 og 6-0.

Superliga

Mere Superliga

Fokus