Video : Tipsbladet
Generelle

Jublende lykkelig: Ikke alle klubber der opnår det

Jacob Neestrup er stolt over FC Københavns historiske præstation og håber, at også FC Nordsjælland og FC Midtjylland havner i europæiske gruppespil.

Tipsbladet i Parken

- Det er jo kæmpestort. Jeg er stolt, glad og lettet på samme tid. Jeg er jo bare jublende lykkelig for at sige det, som det er.

Jacob Neestrups første ord i mixed zone gjorde det meget klart: Han var en yderst tilfreds cheftræner, efter at FC København onsdag aften spillede sig i Champions Leagues gruppespil med en samlet 2-1-sejr over Rakow.

Og da også med god grund.

Præstationen sikrede nemlig ikke blot FCK en plads i det prestigefyldte selskab, men også i historiebøgerne. FC København blev med onsdagens resultat det første danske hold til at spille sig i Champions Leagues gruppespil to år i træk.  

- Det er stort i dag, men jeg synes, det er vigtigt at se det i det store billede. Alle klubber - uanset om du er FC København eller de største i Europa - kommer ud for at tingene ikke lige spiller i en sæson eller to. Hvor det handler om, “hvem er vi og hvor skal vi hen”. 

- Men da vi var der under Jess (Thorup), vandt vi også et mesterskab, og vi kvalificerede os også til Champions League. Så skete det, der skete, og vi har formået at bygge på derfra og tage to nationale titler. Jeg synes, den her klub fortjener meget stor respekt og anerkendelse for, at både når vi har kæmpet med det, og når det har set lidt lysere ud, har vi nået vores målsætninger. Det er ikke alle klubber, der opnår det, samtidig med at der har været lidt stormvejr, og det er jeg stolt over, siger Jacob Neestrup til den skrevne presse.

Ser du det her som en sejr kun for FC København eller også for dansk fodbold? 

- Jeg ser det primært som en sejr for FC København, men også sekundært for dansk fodbold. Jeg tror ikke, FC Nordsjælland skal have held og lykke med deres resultat (5-0-føring fra første opgør, red.), men Midtjylland skal også have held og lykke.

- Vi er så tæt på nogle af de andre [ligaer] lige over os, så det er så vigtigt. Vi konkurrerer, når vi spiller Superliga-kampe, men vi bidrager til samme hus med de europæiske kampe, vi spiller, og vi håber allesammen, at Nordsjælland og Midtjylland klarer den i morgen, siger FC København-cheftræneren. 

Både FC Nordsjælland og FC Midtjylland skal torsdag spille afgørende kampe for at komme i Conference League-gruppespillet. Torsdag finder FC København også ud af, hvem de skal møde i Champions Leagues gruppespil.