Video : Tipsbladet
Generelle

Katjing! Han bliver verdens bedst betalte træner

Portugisiske Abel Ferreira skifter angiveligt til en qatarsk klub ved årsskiftet og bliver verdens bedst betalte træner.

Når kalenderen siger 2024, vil der efter sigende være en ny mand, der topper listen over verdens bedst betalte cheftrænere. Nemlig Abel Ferreira.

I hvert fald hvis man skal tro den spanske sportsavis SPORT.

SPORT skriver, at Abel Ferreira er i meget fremskredne forhandlinger om at blive ny cheftræner i den qatarske klub Al Sadd, som tidligere har haft Xavi som cheftræner. Aftalen mellem den portugisiske træner og Al Sadd ventes at falde på plads inden for de kommende to uger.

Abel Ferreira, 44 år, er ikke det største navn i fodbold-Europa, hvor han "blot" har været cheftræner i græsk og portugisisk fodbold. Han har især udmærket sig som cheftræner for Palmeiras, som han har stået i spidsen for siden 2020 med stor succes. 

Hvor meget han vil tjene i Al Sadd, melder historien ikke noget om, men tidligere i år kunne den franske sportsavis L’Equipe skrive, at Diego Simeone fra Atletico Madrid var den bedst lønnede træner i verden med en årsløn på lige omkring 250 millioner kroner.

Trænere som Pep Guardiola og Jürgen Klopp er også blandt verdens bedste betalte cheftrænere.