Video : Tipsbladet
Generelle

Klubboss afslører prisen på Asger Sørensen

Sparta Prag hentede sidste sommer Asger Sørensen i Nürenberg, og nu afslører hans sportsdirektør, Tomáš Rosický, beløbet, man betalte for ham.

Sparta Prag indledte sidste sommer en mission om at vinde det tjekkiske mesterskab under nye faner.

For første gang i fem sæsoner valgte man at ansætte en træner uden tjekkisk pas, og her faldt valget på Brian Priske, der straks gik i gang med at forme sit mandskab.

Her hentede man blandt andre danske Asger Sørensen ind, som har været en stor profil i den forgangne sæson, hvor man iøvrigt genvandt det tjekkiske mesterskab for første gang i ni år.

Den 27-årige dansker skiftede til Sparta Prag fra Nürenberg, og i den forbindelse skrev Bild, at tjekkerne betalte 7,5 millioner kroner for stopperen. Nu fjerner Sparta Prags sportsdirektør, Tomáš Rosický, imidlertid alt tvivl om prisen ved selv at afsløre den.

- Asger kostede os totalt 700.000 euro (5,2 millioner kroner). Jeg vil ikke en gang købe en stopper fra den tjekkiske liga for det beløb, siger den tidligere Arsenal-stjerne ifølge iSport.cz.

Grunden til, at Tomáš Rosický afslører prisen på blandt andre Asger Sørensen, er, at han mener, at der er en misforstået forestilling omkring, hvad Sparta Prag kan betale for nye spillere.

- Nogle gange er der en misforståelse omkring, at vi har en rig ejer og derfor kan købe, hvad vi vil. Virkeligheden er faktisk en helt anden. Vi har klare barrierer for, hvor vi kan bevæge os på markedet. I hvilken dam kan jeg fiske? Det er omkring spillere på en million euro, siger sportsdirektøren.

Selvom det økonomiske råderum ikke er verdens største for Tomáš Rosický, kunne han alligevel se Sparta Prag tage det tjekkiske mesterskab med Asger Sørensen som en af de bærende skikkelser.

Den danske stopper spillede 32 ligakampe og scorede fem mål. Den tidligere FC Midtjylland-duo Awer Mabil og Kaan Kairinen blev iøvrigt også hentet til Sparta Prag sidste sommer.