• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Læsererne krydsforhører FCN-bomberen.

Af Morten Kiersgaard Espersen

Brian Martin Rasmussen, Brønshøj

Hvad er den største forskel på at spille over for Per Nielsen og en forsvarer fra Ølstykke?
”Der er jo noget med fysikken, og så er der noget med, at han altid lige kommer først på bolden. Man kan selvfølgelig godt mærke, at han har spillet mange kampe på højeste niveau. Han sidder lige lidt tættere på i markeringen. Han var kontant, men fair.”

Hvis Lyngby var rykket op, var du så blevet dér?
”Det er et svært spørgsmål. Det kan man aldrig sige. Det kommer an på mange ting. Der er både noget, der hedder økonomi og nogle forskellige andre ting. I teorien skrev jeg jo under med FC Nordsjælland, inden det var afgjort, om vi rykkede op, men på det tidspunkt, så det meget sort ud kan man sige. Vi havde lige tabt til Vejle og var mange point efter. At vi så pludselig var tæt på alligevel, det var så vildt nok.”

Hvilken angriber var du mest imponeret af under VM?
”Det var jeg af Klose, vil jeg sige. Han scorer på de chancer, han får. Han er farlig, fylder meget og gør sine holdkammerater gode.”

Hvilken kendt angriber minder du mest om som type?
”Mit store idol er Michael Owen, og vi har egentlig nogle af de samme kvaliteter. Dybdeløb, hurtighed og målfarlighed er også lidt de ting, jeg er god til. Jeg har været Liverpool-fan i lang tid, så det er nok derfor, jeg godt kan lide Owen.”

Både dig og Mads Junker kommer fra Nordsjælland og har spillet i Lyngby og FC Nordsjælland. Hvordan vil du have det med også at spille i Brøndby og Vitesse?
”Øh, det ved jeg sgu ikke rigtig. Det er svært at svare på, og det vil jeg helst heller ikke. Jeg er blevet sammenlignet lidt med ham et par gange, fordi vi har været igennem lidt det samme forløb.”

Hvordan havde du det med, at du ikke blev udtaget til U/21-EM?
”Jeg havde da håbet på det, men det var ikke noget, jeg regnede med. Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at være så tæt på som muligt, men det var så bare ærgerligt, at det ikke lige lykkedes. Jeg snakkede aldrig med Flemming Serritslev.”

Havde du i din vildeste fantasi forestillet dig, at du ville score tre mål i de to første SAS Liga-kampe, og hvor mange mål kan du score i år?
”Nej, det havde jeg nok ikke troet. Altså jeg havde håbet på det, men det havde nok været lidt vildt, hvis man havde troet, at man bare kunne gå ind og gøre det. Det er umuligt at sige, hvor mange mål jeg scorer i år, og jeg vil helst ikke sætte tal på. Jeg kommer ikke til at lave lige så mange som i 1. division (29 mål, red). Man får ikke lige så mange chancer i superligaen, og så er det klart, at man heller ikke laver lige så mange mål.”

Lasse Dvoracek, Kastrup

Hvis du havde været cykelrytter, havde du så vundet en etape i Tour de France?
”Nej, det havde jeg sgu nok ikke. Jeg er ikke noget konditionsfænomen, så cykelrytter var jeg nok ikke blevet. Der er ikke nogen årsag til, at han spørger om det? Det er et meget mærkeligt spørgsmål, he-he...”

Sæsonen 06/07 er netop færdig. Du er blevet topscorer med 24 mål, hvad skal der så ske?
”29 mål lavede jeg...Nåå, SAS Liga, jeg troede, han mente sidste sæson. Det er jo hypotetisk, men hvis jeg scorer 24 mål, så har jeg forhåbentlig hjulpet FC Nordsjælland til en topplacering, he-he, men det ved jeg ikke. Jeg har jo kontrakt med FC Nordsjælland i lang tid endnu. Jeg skrev jo for fire år her i sommer.”

Nicolai Wachmann, København SV

Tillykke til Nicolai Wachmann fra København SV, som stillede det bedste spørgsmål og dermed vinder et halvt års abonnement på Forza.

Hvad har være den største udfording for dig såvel mentalt som fysisk?
”Der er meget pres på, det er der. Både op til kampene og i kampene. Det er både det spillemæssige og alt det udenom med flere fans og alt sådan noget. Der er godt med pres på også udenfor. Fysisk er det selvfølgelig også et skridt opad. Det kan jeg sagtens mærke til træning. Der er højere niveau og større intensitet.”

Hvad er forskellen på en klub som FC Nordsjælland og Lyngby?
”Selve den måde man kører det på er måske lidt anderlees, men de gør alligevel lidt af det samme ved at give de unge spillere chancen. Der er mange ligheder, men selvfølgelig også lidt forskelle. Selvfølgelig det at FC Nordsjælland ligger i den bedste række og er lidt stærkere økonomisk. Klublivet minder meget om hinanden. Der er mange unge spillere, og truppen er harmonisk, og det var den i hvert fald også i Lyngby.”

Emil Jensen

Hvilken topklub ude i Europa, så du helst dig selv i om tre-fire år?
”Lige nu vil det selvfølgelig være Barcelona, som de spiller lige nu. Jeg kan ikke rigtig se mig selv i Liverpool, desværre, he-he...Det er måske lidt for fysisk. Det er rigtigt, at Michael Owen også var dér, men England er måske lidt for fysisk til mig. Men man skal aldrig sige aldrig.”

Hvad foretrækker du gulerod eller agurk?
”Øøh, agurk. Jeg ved ikke, hvad det er ved agurk, jeg godt kan lide, men nu skulle jeg jo bare vælge én, he-he...”

Mads Overbeck Madsen, Snekkersten

Er folk begyndt at genkende dig mere nu, når du går ned af gaderne, end da du spillede i Lyngby?
”Nej, egentlig ikke. Jeg bor i Hillerød, og jeg har ikke lige oplevet nogen, der genkender mig endnu. Det har jeg det fint nok med, men kommer det, så vil jeg heller ikke have noget imod det, sådan er det jo.”

Tre mål på to kampe, er det noget der stiger dig til hovedet eller kan du holde benene på jorden og bare tage det som selvtillidsboost?
”Nej, det kan jeg sagtens. Det ved folk, der kender mig også godt. Jeg er fuldstændig nede på jorden, sådan noget lader jeg mig ikke rive med af, men det giver selvtillid, det er klart. Det er kun min mor og far, der klipper ud af aviserne. Det ordner de.”

Hvordan er Morten Wieghorst som træner?
”Jeg synes, han er en rigtig god træner. Jeg har i hvert fald fået et godt indtryk her i starten. Han har nogle gode idéer og er en rigtig vindertype, og det synes jeg også skinner igennem. Det er rigtigt, at han gik hurtigt ind i dag, men sådan er det ikke hver dag.”

En af mine rigtig gode venner har spillet på dig som topscorer. Han tror meget på det, gør du også det?
”He-he, nej, det ved jeg ikke, om jeg gør. Jeg prøver bare at lave så mange mål som muligt, og hvis det rækker til topscorer, så er det det, men altså det er sgu ikke noget, jeg tænker så meget på. Det vil godt nok være lidt vildt, der er jo nogle gode angribere at slås mod jo. Jeg tror selv mest på en spiller som Allbäck, men det er da rigtigt, at jeg allerede fører med to.”

Hvad er din top 3 over film?
”Jeg kan godt lide Usual Suspects, Gladiator, og så må det være noget Ringenes Herre. Det var de tre jeg lige kunne komme på. Der er mange film jeg ikke ser, men ikke nogen bestemt slags.”

Hvad er din top 3 over fodboldhold?
”Liverpool, Barcelona og.....Milan.”

Har du nogen hobby udover fodbolden?
”Ja, bom-bom nu skal jeg lige se, he-he...Jeg spiller lidt computer og lidt Playstation og sådan. Så er jeg også begyndt at surfe lidt oppe ved mine forældre oppe i Hundested. Jeg er egentlig ikke så god, for jeg er lige startet, men det er meget afslappende, synes jeg. Det er sgu en meget fed måde lige at koble af på. På computer spiller jeg World of Warcraft, og på Playstation er det mest fodboldspil, når gutterne kommer forbi. I de spil jeg har, der er jeg ikke selv med som spiller.”

Studerer du, og hvis du gør hvor så?
”Nej, det gør jeg ikke. Jeg blev uddannet hos en VVS-grossist sidste sommer, og der havde jeg egentlig nok stadig været dér, hvis ikke jeg var blevet professionel. Jeg har det fint nok med at opgive det, når det er til fordel for fodbolden. Det er ikke sikkert, jeg vender tilbage efter fodboldkarrieren, men man skal aldrig sige aldrig.”

Har du andre drømme end at være fodboldspiller?
”Nej, ikke sådan lige. Man kan godt sige, at det at blive fodboldspiller var en drøm. Det tror jeg, det er for alle. Jeg begyndte at få blod på tanden, da det begyndte at gå godt i Lyngby. Det var ligesom dér, at det gik op for én, at man kunne måske godt drive det til et eller andet, men det er jo altid noget, man har set på, også da man var mindre.”

Føler du noget pres ved at skulle udfylde pladsen efter topscoreren Mads Junker?
”Nej, det gør jeg ikke, og det var ikke noget, jeg tænkte over, da jeg skiftede.”

Søren Øberg Petersen, Horsens

Hvad er det vigtigste for dig som fodboldspiller?
”Det er selvfølgelig at score mål, men samtidig også, at det hold, man spiller på gør det godt og spiller god fodbold. Det synes jeg er vigtigt, og det synes jeg også, vi viser i FC Nordsjælland.”

Jeppe Børsting, København N

Fik du tilbud fra andre SAS Liga-klubber efter sidste sæson, hvorfor FC Nordsjælland, OB må da også have været på banen?
”He-he, det har jeg heller ikke rigtig nogen kommentarer til. Jeg kan godt svare på, hvorfor det blev FC Nordsjælland. Det er jo fordi, at de tilbyder de unge spillere chancen, og for mig var det vigtigt i hvert fald at komme i nærheden af noget spilletid. Så har jeg jo set, hvordan det går andre spillere, der kommer herud og som også er fra 1. division. Det ry betyder et eller andet sted meget og vejer tungt. Jeg synes ikke, der er så mange andre klubber i SAS Ligaen, der gør det på samme måde. Der er jo rigtig mange gode spillere i 1. division, og det kan godt undre, at de går ud og henter ghanesere, og hvad de ellers hedder, men sådan er det jo, og det er den måde, de gør det på.”

Er Wieghorst en bedre træner end Kasper Hjulmand, og hvad er Wieghorsts forcer?
”Det er to gode trænere, det er der ingen tvivl om. Kasper Hjulmand var jeg også rigtig glad for som træner, og han har betydet meget for min udvikling. Wieghorsts forcer er som jeg sagde før, at han vil gå meget langt for at vinde, for han har det dér vinderinstinkt. Det ynes jeg også, jeg har, for der er ikke noget, jeg hader mere end at tabe.”

Får du lønbonus pr. scoret mål og hvor meget?
”Det har jeg heller ikke nogen kommentarer til, he-he...”

Betyder det noget for selvtilliden at score på Brøndby Stadion?
”Ja, selvfølgelig gør det det. Det er da dejligt bekræftende at vide, at man også kan score på Brøndby Stadion.”

Hvor nervøs var du før din første kamp og troede du, at du kunne være med på SAS Liga-niveau?
”Ja, selvfølgelig troede jeg det, ellers var jeg nok ikke taget herud, he-he...Jeg var ikke nervøs, men jeg var spændt, som man altid skal være før en kamp, men det var stort at spille på de stadions. Da jeg var mindre har jeg været ude og se fodbold, men når man spiller i 1. division, spiller man også om søndagen, så der er der ikke tid til det. Jeg har været på Brøndby Stadion, i Parken og også Lyngby Stadion, så det er lidt blandet.”

Hvad er dit karrieremål, og hvad er realistisk?
”Jamen jeg kunne da godt tænke mig at komme til udlandet på et eller andet tidspunkt. Der er selvfølgelig ting, man skal arbejde med, men på et eller andet tidspunkt bliver jeg forhåbentlig godt nok. Jeg skal blive bedre fysisk og med ryggen mod målet, og så er der de ting, man er god til, som man selvfølgelig skal blive bedre til.”

Er du bedre end Mads Junker?
”He-he, det ved jeg sgu ikke om jeg er. Det må jeg nok lade andre om at vurdere.”

Christian Borup, Hjørring

Hvor meget betød dit ophold på Nordjyllands Sportscollege for din udvikling til superligaspiller?
”Det ved jeg ikke, hvor meget det betød. Det var første gang, jeg begyndte at træne rigtig meget og træne hver dag. Lidt har det betydet, men det er nok ikke det vigtigste ophold. Jeg var der lige efter 10. klasse som 1. års-yngling. Det virkede som et fint sted, og det var det da også, men det var bare lidt for langt væk hjemmefra.”

Per Jakobsen, Møgeltønder

Hvad er dit personlige mål for den nye sæson?
”Mit personlige mål er at score mål og hjælpe holdet til en god placering i ligaen.”

Hvem ser du som din hårdeste konkurrent i FC Nordsjælland?
”Jamen, der er jo gode angribere, og det er dem, der er, der er mine konkurrenter. Vi er her på samme betingelser og vil alle samme gøre det godt for holdet, så jeg vil hellere kalde det holdkammerater end konkurrenter. Jeg har godt hørt, at man sagde at Tommy Olsen og Jukka Santala ikke passede sammen. Jeg har kun spillet sammen med Kamwendo og Jukka, og der er det gået godt, så der er ikke nogen, jeg ikke kan spille sammen med.”

Tror du, at FC Nordsjælland har et hold, der kan kæmpe med i toppen af SAS Ligaen i år?
”Nej, det tror jeg ikke. Der mangler nok lidt endnu, men vi skal selvfølgelig spille efter at vinde de kampe, vi er med i, og så må vi se hvor langt det rækker. Vi går efter at få en bedre placering end sidste år, hvor vi blev nummer ni.”

Kim Bonderup, Gistrup

Der gik på et tidspunkt rygter her i Aalborg, om at du var på vej til AaB. Havde du overvejet at skifte landsdel eller var det kun sjællandske, der kunne komme på tale?
”Jamen, det svarer jeg heller ikke på jo. Da jeg var på Sportscollege var jeg ikke særlig gammel. Det var nogle andre ting, så det har ikke skræmt mig.”

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020