• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Johan Absalonsen og William Kvist fik en god snak om velgørende formål med Desmond Tutu.

Af kenny

Desmond Tutu var en foregangsmand for menneskerettigheder, da han kæmpede for de sortes ligeværd i det apartheid-styrede Sydafrika.

Desmond Tutu er for tiden i den danske hovedstad i forbindelse med klimamødet Cop15, og her fik han mødt et par spillere som måske kæmper for dansk succes i Sydafrika til sommer.

Johan Absalonsen og William Kvist overrakte den sydafrikanske ærkebiskop en fodbold fra det velgørende fodboldhold FC Savanna, som begge spillere spiller for for at skaffe midler til nødlidende i Afrika.

- Jeg har læst en af Tutus bøger, og den inspirerede mig meget. Han er gammel, men har stadig en stærk appel. I sin tale sagde han, at han jo snart dør. Derefter henvendte han sig til William og mig og bad os som unge fortælle politikerne, at de er nødt til at handle stærkt over for klimaforandringer. Det påvirker jo én. Han har et fantastisk grin og en herlig selvironi. Det var stort at møde én af verdens meget store mænd, siger Johan Absalonsen i en pressemeddelse.

FC Savanna er en sammenslutning af to SAS-liga-spillere, der samarbejder med Folkekirkens Nødhjælp for at skaffe vand til landsbyer i Zambia.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020