• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Liga sat på pause efter brandattentat

Foto: Getty Images

Bolden kommer ikke til at rulle i den cypriotiske liga lige foreløbig.

Af Lars Gram-Hanssen

Cypriotisk fodbold befinder sig i øjeblikket i en opsigtsvækkende krise. 

Efter en rystende episode mandag morgen er den cypriotiske liga nemlig blvet sat på pause, idet ligaens dommere har valgt at strejke. 

Ifølge The Guardian er det brandattentat på en bil, der er årsagen til dommernes strejke. 

- Dommerne på Cypern strejker på ubestemt tid efter et angiveligt brandattentat på en bil, der tilhører en dommers mor, hvilket er den seneste episode i en terrorkampagne, der har kørt i næsten et årti, skriver The Guardian. 

Som resultat af strejken har Cyperns fodboldforbund sat landets bedste række på pause på ubestemt tid. Fodboldforbundet meddeler, at man viser 'ubetinget' støtte til de cypriotiske dommere, der forlanger forbedret sikkerhed for dem selv og deres familier. 

Cypriotiske medier har rapporteret, at en bil tilhørende dommer Menelaos Antoniou mandag morgen brød ud i flammer, og politiet har efterfølgende bekræftet, at de er i gang med at undersøge sagen. 

Antoniou passede søndag aften fløjten i topkampen mellem Limassol og Pafos, og efter mandagens episode meddelte fodboldforbundet, at kampen mellem Salamina og Ethnikos ville blive udsat. 

De cypriotiske dommere har sendt et brev til fodboldforbundet, hvor dommerne har meddelt, at de har valgt at streje på grund af de fortsatte angreb, som dommerne og deres familier er blevet udsat for. 

Mandagens episode er langt fra et enkeltstående tilfælde. Tilbage i juni blev det cypriotiske fodboldforbunds hovedkvarter bombet, mens ligaen i 2020 blev sat på pause i en uge, da en bombe blev placeret på en dommers bil. 

Tidligere angreb daterer sig tilbage til 2015, og et tidligere angreb har også været rettet mod en dommers mor. Ifølge The Guardian spekuleres der i, at de mange angreb relaterer sig til forsøg på matchfixing i cypriotisk fodbold.