Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Lykkelig FC Midtjylland-kaptajn: Bedst jeg brændte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC midtjylland tog deres anden pokaltitlen på tre år, da de besejrede OB efter straffesparkskonkurrence.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Der skulle 120 minutter og efterfølgende straffesparkskonkurrence før årets pokalfinale kunne finde sin vinder.

FC Midtjylland tog sejren over OB, da Evander bragede det sidste straffespark i nettet. Forinden kunne FC Midtjylland-anfører Erik Sviatchenko ellers bringe sit mandskab i en gunstig position, men han ramte træværket.

- Jeg er faktisk helt klar til at sparke. Glæder mig til at sparke, og jeg ved, hvor jeg skal sparke. Jeg får bare alt for meget power i bolden, og så rammer jeg overliggeren. Jeg var nervøs.

I sidste ende betød hans afbrænder ingenting, og for anden gang i karrieren kan Sviatchenko hæve den danske pokaltitel henover hovedet.

- Det er lige så godt [anden gang, red.], og hvis nogen skulle brænde, så er det bedre, at jeg gør det. Jeg er bare lykkelig og stolt. Det er så vigtigt at få pokalen med hjem.

For tre år siden følte FC Midtjylland-anføreren sig ikke klar til at sparke i straffesparkskonkurrencen, hvor han måtte se holdkammeraterne sparke pokaltitlen til Herning.

Erik Sviatchenko blev bragt i spil i overtiden af den ordinære spilletid i opgøret mod OB. Cheftræner Bo Henriksen forklarede inden opgøret, at han ikke er fysisk klar til at spille en hel kamp.

Forsvarsspilleren har i løbet af foråret været hårdt plaget af skader.