Video : Tipsbladet
Generelle

Medie: Bo Svensson er i spil til stort trænerjob

Den danske cheftræner har haft stor succes i Mainz 05, og det skulle større adresser nu have fået øjnene op for.

Mainz 05 var dømt døde og begravede, da Bo Svensson overtog klubben i januar 2021.

Med danskeren ved roret fik Mainz 05 sat et voldsomt flot forår sammen, som sikrede dem overlevelse i Bundesligaen.

I sidste sæson sikrede han klubben en 8.-plads, og i skrivende stund er de placeret som nummer seks, inden fredagens møde med Hertha Berlin.

Danskerens flotte bedrifter på sidelinjen i Tyskland er også nået hele vejen til England, hvor Brighton har Bo Svensson på deres liste over mulige emner til det ledige trænersæde, skriver det normalt velinformerede medie The Athletic.

Brightons ejer og formand Tony Bloom leder sammen med administrerende direktør Paul Barber og teknisk direktør David Weir jagten på Graham Potters afløser. Han tog for ganske nyligt til Chelsea, efter fyringen af Thomas Tuchel.

Udover Bo Svensson så skriver The Athletic også, at den tidligere Shaktar Donetsk-træner Roberto De Zerbi og Bodø/Glimts succestræner Kjetil knutsen er blandt kandidaterne. Brighton har endnu ikke taget kontakt til danskeren ifølge mediet.

Foruden en ny cheftræner så skal Brighton igang med en større genopbygning af deres trænerstab, da Graham Potter har taget flere af sine kollegaer fra Brighton med sig til Chelsea.

Mens Brighton leder efter en ny cheftræner, så varetager skadede Adam Lallana og klubbens U21-træner Andrew Crofts træningerne. Brighton skal først i aktion igen den 1. oktober på grund af flere udskudte kampe den seneste tid.