• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang

Medie: Superligaen i krig mod gigantliga

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Vores hjemlige Superliga har kastet sig ud i et oprør med udbryderligaen The Super League.

Af Jacob Quvang

The Super League var en kort fornøjelse, da de storstilede planer blev skrinlagt næsten lige så hurtigt, som de blev offentliggjort tilbage i april. 

Alligevel er idéen ikke helt død, for selv om projektet er lagt på is, så nægter et hold som eksempelvis Real Madrid at begrave det helt. 

Det kan alligevel ende med en begravelse, og her står den danske Superliga ifølge Ekstra Bladet som en helt central aktør. 

Ifølge det danske medie nægter Superligaen at bøje sig for storklubberne, og det kan tvinge planerne direkte ned i skraldespanden. Superligaen har blokeret ESL, som er ligaens forkortelse, fra at registrere retten til at bruge navnet 'The Super League' i Europa. Superligaen har siden 2010 haft rettighederne til det begreb i Danmark, og det vil de ikke af med, så de har rejst en sag ved EU's kontor for intellektuelle rettigheder. 

Det bekræfter Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, over for Ekstra Bladet.

- Det er korrekt, at vi har rejst en sag. Vi har retten til navnet Superliga i Danmark. Det er en rettighed, vi har tænkt os at forsvare, så det navn kan ’Super League’ ikke benytte i Danmark, siger han. 

Andre europæiske ligaer har også navne, der er tæt på 'Super League', men de har misset deadline for at rejse en indsigelse. Alt det betyder, at den danske sag udgør en vigtig kamp i den store kamp mod gigantligaen. 

Der kan dog gå lang tid, før der kommer en afgørelse, da skæringsdatoen først har sin frist den 7. september 2023. 

Ekstra Bladet har talt med kilder i Spanien, som forventer, at sagen kan løses ved økonomisk kompensation. Det vil Claus Thomsen ikke forholde sig til.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020