• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Mike Jensen om hård start på Cypern: Det har været udfordrende

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mike Jensen har haft en vanskelig første tid på Cypern - naturligvis først og fremmest på grund af Covid-19.

Af Ole Hoffskov

Efter at have tilbragt hele sin karriere i Skandinavien traf Mike Jensen i januar en beslutning om at flytte meget langt hjemmefra.

APOEL FC fra Cypern viste interesse for den 32-årige midtbanespiller efter syv sæsoner i Rosenborg, og den mulighed ville Mike Jensen ikke lade passere. Derfor skrev han den 11. januar under med klubben.

Få måneder senere blev landet - som alle andre - mere eller mindre lammet af coronakrisen.

- Det har været en udfordrende tid både på- og udenfor banen, men det har været spændende at opleve en helt ny kultur i forhold til den, jeg har været vant til, siger Mike Jensen til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Ligaen blev aflyst på grund Covid-19, og det er jeg ærgerlig over, for jeg synes måske godt, man kunne have spillet færdigt, som man formåede i de fleste andre lande. Hele den her situation med coronavirus har gjort det meget specielt, for det var jo en situation, som ingen kunne forudse. 

Coronakrisen påvirkede i høj grad også privatpersonen Mike Jensen.

Læs også:Mike Jensen spillede med Pavlovic: Det er et fedt skifte til Brøndby

- Min ældste datter var lige kommet til Cypern, da det brød ud, så hun nåede ikke at starte i skole. Derfor gik hun rundt i et fremmed land i mange måneder uden at komme i skole, og så oplever man, hvor svært det kan være.

- Som fodboldspiller flytter man ofte rundt og skal tage afsked med noget, man egentlig er glad for. Når man så samtidig ikke får mulighed for at starte en almindelig hverdag det nye sted, bliver det meget udfordrende, siger han.

I Danmark oplever man i øjeblikket, at smittetallet stiger markant, og det har fået myndighederne til at lægge en lang række restriktioner ned over landet.

Helt så galt føler Mike Jensen ikke, at det står til på Cypern.

- Der er godt styr på smitten, og man tester rigtig meget. Jeg tror, der er mellem 5 og 15 nye tilfælde om dagen, så det er meget stabilt og ikke så slemt som mange andre steder, fortæller han.

Et andet temperament
Der er 4.557 kilometer fra Trondheim til Nicosia, så Mike Jensen er langt væk hjemmefra, og man gør ikke tingene på helt samme på Cypern, som man gør i Skandinavien. Lunten er lidt kortere.

Læs også:Avis: AaB forsøgte at hente Mike Jensen

I sidste sæson havde APOEL FC eksempelvis hele seks forskellige cheftrænere. Det er langt fra de prædikener om "kontinuitet", man altid hører på nordiske breddegrader.

- Der er i hvert fald et andet temperament, det kan man vist roligt sige. Jeg oplevede dog ikke så meget af det. Jeg kom til APOEL sammen med Kåre Ingebrigtsen, der blev fyret kort efter, men hans afløser er her stadig. Så der er da faldet lidt ro over tingene, lyder det fra Mike Jensen, der melder om et forholdsvis højt niveau i den cypriotiske liga:

- Det minder lidt om Skandinavien, og der er slutspil i den cypriotiske liga, som der også er i Superligaen. Det kan godt være, at bundholdene er lidt svagere, men der er et rigtig fint niveau i toppen af ligaen, og det kan man jo også se i Europa. Omonia Nicosia er nået til Champions League-playoff og er dermed sikret et europæisk gruppespil. Det er jo fuldstændig ligesom FC Midtjylland.

Onsdag skrev BT, at AaB har forsøgt at hente Mike Jensen i dette transfervindue. Fremtiden fylder dog ikke meget i den tidligere Brøndby-spillers bevidsthed nu og her, og hans kontrakt løber frem til maj næste år.

- Jeg tænker ikke så langt frem. Lidt gør man jo altid, men det er også farligt at se for langt ud i fremtiden og lægge alle mulige planer, for det kan gå hurtigt, og man ved aldrig, hvad der sker. Lige nu er jeg i APOEL, og så længe jeg er det, gør jeg mit bedste for klubben, siger Mike Jensen.

Mike Jensen har været ude med en mindre skade på det seneste, men han fortæller, at han igen er klar til at gå på banen for APOEL FC.

Læs også:AaB er ikke færdige med at handle: Arbejder på spillere begge veje

Læs også:Tidligere Mike Jensen-træner vil have ham til Brann: Ringer til ham

Læs også:Transfers: Intens angrebs-kabale i FCM og ramt marked i Brøndby

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus