Video : Tipsbladet
Generelle

- Nicklas Bendtner kastede mig under bussen

Den tidligere Rosenborg-angriber Mushaga Bakenga har udgivet en ny bog, hvor han blandt andet kommer ind på en episode, hvor Nicklas Bendtner bragte ham i problemer hos Stig Inge Bjørnebye.

Nicklas Bendtner optrådte for Rosenborg fra 2017 til 2019, og her formåede den tidligere danske landsholdsstjerne at komme på kant med holdkammeraten Mushaga Bakenga. 

Det fortæller den norske angriber i sin nye bog 'Drømmen og skyggen', hvor Bakenga skriver, at han blev kaldt ind på kontoret af den nuværende AGF-sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye, der på daværende tidspunkt var sportsdirektør i Rosenborg. 

- 'Vi hører ting om dig', sagde Inge. 'Det er vigtigt, at du holder fokus på fodbold nu.' Jeg forstod ikke, hvad han mente, skriver Mushaga Bakenga, ifølge norsk TV2, i sin nye bog. 

- Så kom det frem, at Bendtner havde påstået, at jeg havde en dårlig indflydelse på ham og på holdet. 'Nicklas siger, at du bringer en dårlig kultur ind i gruppen'. Efterfølgende talte jeg med Nicklas og han lagde sig fladt ned og undskyldte for det, han havde sagt.

- Han havde kastet mig under bussen for at redde sit eget skind. Hans undskyldning var: 'Jeg håber, at du forstår'. Hvad kunne jeg gøre?

Mushaga Bakenga, der nu tørner ud for cypriotiske Apollon Limassol, understreger dog, at han dog overordnet set var glad for at være holdkammerat med Nicklas Bendtner. 

- Jeg kunne godt lide Nicklas. Han bragte en anden energi ind i omklædningsrummet. Han var beleven og uhøjtidelig. Han var mere end 'bare' en fodboldspiller, skriver Bakenga. 

Nicklas Bendtner nåede at score 35 mål i 86 kampe for Rosenborg, inden den danske angriber i september 2019 skiftede til FC København.