Video : Tipsbladet
Generelle

Ny dansk stjerne i Man Utd? Han er klar til det

Svenske John Bjørkengren har dannet et tæt bånd til danske Morten Hjulmand, som han sagtens kan se tage det næste skridt videre i karrieren. Det fortæller Superliga-midtbanemanden til Tipsbladet.

John Bjørkengren er glad for at være tilbage i Skandinavien og Randers FC, som ifølge svenskeren har taget imod ham med åbne arme. Han beskriver det som om at blive en del af en stor familie.

- Det føles lidt som at komme hjem til Sverige. Det minder meget om hinanden til forskel fra, da jeg tog til Italien. Det hjælper også med sproget, hvor jeg kan tale svensk og engelsk her, siger midtbanespilleren til Tipsbladet.

John Bjørkengren kom til Randers FC denne sommer, da han var blevet fortalt, at han ikke havde nogen fremtid i Lecce. Det var en hård pille at sluge for svenskeren, der netop var vendt retur fra et lejeophold i Brescia, mens holdkammeraterne i Lecce havde spillet sig op i Serie A.

- Jeg fik beskeden tre dage efter, at vi havde sikret os oprykning. Så jeg havde ikke så meget tid til at fejre det. I efteråret 2022 spillede jeg ikke, og den efterfølgende vinter fandt jeg så en løsning i Brescia. Der fik jeg nogle gode minutter og spillede kampe, og da jeg så kom tilbage, vidste jeg, at jeg skulle finde noget nyt, da jeg ikke var en del af projektet.

Den 25-årige svensker startede dog med at være en stor del af projektet i Lecce, da han kom til klubben i 2020 få måneder før danske Morten Hjulmand. Sammen udgjorde de midtbanen på Lecce-mandskabet.

- Han kom til holdet som en ung dreng fra Østrig, men han var ikke bange for at vise sig frem. Han blev jo også kaptajn ret hurtigt efter, at han kom til. Han var ung, kaptajn og var ikke bange for at vise sig frem. Han var meget rolig og havde begge ben plantet på jorden. Han var også meget social og talte godt med alle.

Hvor John Bjørkengren gled ud i kulden i Lecce, så fik Morten Hjulmand en stadig større rolle på holdet. Langsomt begyndte rygterne også at svirre omkring større adresser, hvor blandt andre Tottenham viste interesse.

Var det sket, så skulle den danske jernmand nok have skjult sin Arsenal-tatovering en lille smule.

- Vi talte ikke så meget om rygterne omkring Tottenham, men han fik da nogle kommentarer omkring sin tatovering men ikke noget specifikt omkring Tottenham, siger John Bjørkengren med et grin.

Det blev heller ikke Tottenham, der slog kløerne i Morten Hjulmand, men derimod Sporting CP, hvor han i øjeblikket storspiller. I dette vindue er han blevet sat i forbindelse med Manchester United, som John Bjørkengren godt kan se ham skifte til.

- Jeg har kun set nogle få kampe med ham siden, men han har gjort det godt i Sporting og i Europa, så jeg føler, at han er klar til det næste skridt. Alle steder han er taget til, har han gjort det godt med det samme. Han tilpasser sig meget hurtigt, så jeg mener, at han er klar til det næste skridt, hvis det kommer til ham.

Ligesom Morten Hjulmand har fået en forrygende start på opholdet i Sporting CP, så har John Bjørkengren fået det samme i Randers FC, hvor han er startet alle efterårets kampe. Resultatmæssigt kunne man dog have håbet på mere.