Video : Tipsbladet
Generelle

Fans overrasker Stryger: "Corner" en kæmpe stjerne

Jens Stryger Larsen er ny mand i Trabzonspor, og landsholdsspilleren nyder tilværelsen i klubben, hvor han indtil videre sover hos Andreas Cornelius.

Efter fem år i italiensk fodbold tog Jens Stryger Larsen denne sommer beslutningen om at forlade Italien og Udinese til fordel for de tyrkiske mestre Trabzonspor, og hvis der er noget, der har overrasket den rutinerede dansker, er det nok hvor stor en stjerne, Andreas Cornelius er i klubben.

Stryger Larsen fik debut i weekenden, hvor han og Trabzonspor kørte Sivasspor over 4-0 i den tyrkiske Super Cup, og det blev en perfekt debut for den 31-årige danske back, der scorede.

- En fantastisk start. At få lov til at være i startopstillingen og være med til at vinde et trofæ til klubben var fedt. Vi har haft en fantastisk start med en god træningslejr i Slovenien og efterfølgende Østrig, og jeg synes virkelig, det er gået nemt her i klubben, for de hjælper med det hele, og truppen er nem at gå ind i. Den er meget homogen. Jeg er meget glad for at være her, siger Jens Stryger Larsen til Tipsbladet om sin første tid i klubben.

Trabzonspor indleder denne fredag den tyrkiske liga med et opgør mod Istanbulspor, og så ved man også, hvem der venter i Champions League-playoff. Det bliver FC København - hvordan Jens Stryger Larsen ser den trækning, kan du læse om her.

Den tidligere Udinese-, Austria Vienna-, FC Nordsjælland- og Brøndby IF-spiller har fået en treårig aftale hos de tyrkiske mestre. Og Andreas Cornelius, der i sidste sæson var holdets topscorer og også scorede to gange i den tyrkiske Super Cup, var med til at overbevise Stryger Larsen om at rykke til Tyrkiet.

- Jeg talte en del med "Corner", inden jeg skrev under, og han havde mange gode ting at sige om klubben og stedet. Og for mig er det også sjovt, at jeg nu endelig spiller sammen med en dansker i udlandet - det har jeg ikke prøvet tidligere.

- Jeg var ikke rigtigt i tvivl, da de kom på banen, for det er en rigtig god klub, truppen er stærk, og vi spiller om at komme i Champions League. For mig er det også sjovt at prøve at spille med i den sjove ende at tabellen, siger Jens Stryger Larsen.

I en klub som Udinese er det først og fremmest overlevelse, det handler om, og danskeren var med til at overleve i de fem sæsoner, han var i Italien. Han endte dog i unåde, da han ikke ønskede at forlænge sin aftale, og han spillede ikke et eneste minut for Udinese i 2022, selv om han selv altid ofrede sig for klubben og spillede, hvor der var behov for det på banen.

Selv om fansene er passionerede i Italien, er det alligevel på en helt anden hylde i Tyrkiet. Og så er Andreas Cornelius i øvrigt også den største stjerne på holdet - også en større stjerne, end han nogensinde var i Italien. Det har Jens Stryger Larsen oplevet allerede.

- Jeg har indtil videre overnattet hos "Corner". Min familie er ikke kommet her endnu, og vi skal have fundet et sted at bo.

- Jeg har ikke været her så meget endnu, men jeg har klart brugt mest tid med "Corner". Vi har hygget meget og kørt lidt rundt, og man skal være tålmodig med ham, for det tager lidt længere tid at komme rundt, når han er med. Hans stjernestatus er stor her, og det hjælper nok også på det, at han rager så meget i vejret, som han gør, og at han har det blonde hår, siger danskeren og forklarer om de tyrkiske fans:

- Om vi kører til eller fra træning - til eller fra lufthavnen - er der fans over det hele. Selv hvis du bare skal have en kaffe. De er super søde og vil have billeder og autografer på trøjerne. Der er mange fans. Man kan virkelig mærke, hvordan det brænder og gløder hernede. Og det kunne jeg virkelig mærke, da vi var på vej til Super Cup-finalen, der blev spillet i Istanbul. Der kom mange fans for at støtte os. Det er en helt anden fodboldkultur hernede.

 Trabzonspor vandt i sidste sæson sit syvende tyrkiske mesterskab. Cornelius scorede 15 gange for Trabzonspor.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.