Video : Tipsbladet
Superliga

Stryger om FCK-kamp: Svært at sige om det er skidt

Jens Stryger Larsen og Trabzonspor skal møde FC København i Champions League-kvalifikationen, og danskeren håber på et CL-gruppespil.

Det er ikke mange fodboldspillere, der når at opleve at spille i Europa. Og det er endnu færre, der oplever at spille i Champions League.

Så Champions League-gruppespillet er et stort mål for de tyrkiske mestre Trabzonspor og Jens Stryger Larsen. Den danske back har blot to kvalifikationskampe i turneringen på sit cv.

Nu venter to mere, og Jens Stryger Larsen håber også på seks gruppekampe i efteråret. Han og de tyrkiske mestre skal dog først forbi FC København i playoff-runden.

- Det er svært at sige, om det er godt eller skidt, for i playoffkampene kan alt ske. Man har mange gange set, at selv meget små hold kan overraske. Det bliver en udfordring, og det er ikke nemt for os, men jeg håber og tror på, at vi kan gå videre, siger den danske landsholdsspiller til Tipsbladet.

Selv om Stryger Larsen er dansker og landsholdsspiller, er det holdkammerateren Andreas Cornelius, der nok kommer til at være i spotlightet tirsdag den 16. august, når FCK tager mod Trabzonspor i det første af to opgør. Cornelius har en fortid i FC København, hvor han to gange har leveret så godt, at han er blevet solgt til udlandet. 

Og det er i øvrigt heller ikke første gang, at "Corner" gæster Parken i en playoff-kamp. Han var med for Atalanta, der i 2018 tabte i Europa League-playoff til FC København efter straffesparkskonkurrence. Dengang misbrugte Cornelius sit spark.

Det tyrkiske hold kommer ingenlunde til at undervurdere FCK, lyder det Jens Stryger Larsen, selv om de danske mestre har indledt med at tabe to af tre kampe i Superligaen.

- Det er helt klart et af målene at komme i Champions League. Det kan godt være, at FCK ikke er kommet så godt fra land i den hjemlige liga, men som dansker har jeg set, hvor meget FCK har præsteret gennem de seneste mange år, siger han.

Selv har Jens Stryger Larsen spillet mange kampe i Parken, men at være udehold i Parken vil faktisk også være noget nyt.

Han har været i udlandet siden 2014 og har ikke spillet en klubkamp på dansk jord, siden han forlod FC Nordsjælland. Sidst, han var udehold i Parken, endte det med et 0-4 nederlag til FCK. Det var i efteråret 2013, mens han spillede for Farum-klubben.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.