• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Panderynker for Hjulmand: Dynamisk es skadet igen

Foto: Getty Images

Der venter et kapløb frem mod landsholdsudtagelsen om en uges tid.

Af Troels Bager Thøgersen

Den energiske angrebsback Alexander Bah havde en god debutsæson i Portugal og Champions League for Benfica, men her i sæson to har bekymringerne meldt sig for backen, hans klub og for landstræner Kasper Hjulmand.

For Bah måtte efter en flot scoring i søndagens kamp mod Portimonense lade sig udskifte, og ifølge Tipsbladets oplysninger skyldes det en skade, der enten minder om eller er identisk med den, der ramte Bah i landsholdspausen.

Alexander Bah er med sin fremdrift og indlæg en værdifuld mulighed for landsholdet og Kasper Hjulmand på højre back.

Men med landsholdsudtagelse allerede om en uges tid og kampe mod Kasakhstan og San Marino 14. og 17. oktober bliver det et kapløb med tiden, og med rimelig sandsynlighed også et spørgsmål om, om ikke backen skal hviles og heles, før han igen vil være i spil til vigtige landskampe mod Slovenien og Nordirland i midten af november.

Benfica er i en tricky Champions League-gruppe med Red Bull Salzburg, Inter og Real Sociedad, en pulje der ikke blev lettere af et åbningsnederlag til den østrigske energidrik-gigant, der stiller med et stærkt hold i denne sæson.

Alexander Bah og Benfica mødte i sæsonoptakten blandt andre Cristiano Ronaldos Al-Nassr fra Saudi-Arabien.

Bah spillede i forrige weekend mod Vizela i en 2-1-sejr og fik igen 90 minutter i kroppen i midtugens kamp mod Salzburg.

Søndag bragte danskeren Benfica på 1-0 allerede efter fem minutter søndag med et tørt drøn fra kanten af feltet, hvorefter han måtte lade sig udskifte med en skade i pausen.

Benfica har ikke oplyst om Alexander Bahs i skrivende stund, men det skal være den samme fodskade, der blev fanget ved en scanning i landsholdslejren tidligere på måneden.

Bah spillede mod Kasakhstan, Slovenien og Finland i første halvdel af året og lignede et oplagt valg til en startplads her i september, før skaden altså blev opdaget.

Romas Rasmus Nissen Kristensen, Wolfsburgs Joakim Mæhle og Victor Kristiansen, nyligt skiftet til Bologna, er de oplagte back-navne til landsholdstruppen, hvor også Jens Stryger Larsen (Trabzonspor) og Elias Jelert (FC København) har været inde i billedet.