Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Parken dømt i millionsag - regningen sendt videre til tidligere ledelse

Parken Sport & Entertainment skal betale 3,75 millioner i erstatning til rederiet Clipper Group. Regningen bliver dog sendt videre til Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup.

Fredag er der endelig sat et foreløbig punktum i en langvarig juridisk strid. Clipper Group stævnede i 2016 Parken Sport & Entertainment for 83 millioner kroner, og det har rederiet nu fået delvist medhold i.

Parken Sport & Entertainment skriver i en selskabsmeddelelse, at Københavns Byret har afgjort, at PSE skal betale 3,75 millioner kroner plus renter til Clipper Group. Parken Sport & Entertainment, som er selskabet bag FC København, fik dog samtidig medhold i, at regningen skal sendes videre til den tidligere ledelse.

Læs også:Don Ø og Glistrup idømt ubetinget fængsel

Det betyder, at Flemming Østergaard, populært kaldet Don Ø, og Jørgen Glistrup skal betale erstatningen for PSE. De to var henholdsvis bestyrelsesformand og administrerende direktør i selskabet.

Ifølge finans.dk udspringer Clipper Groups stævning af den sag om kursmanipulation, som Østergaard og Glistrup blev dømt skyldige i. De fik halvandet års ubetinget fængsel af Landsretten i 2017.

Læs også:Selskabet bag FCK stævnes for 83 millioner kroner

Rederiet havde købt aktier i Parken for 90 millioner kroner, men da Clipper Group solgte aktierne igen to år senere, var de kun syv millioner værd. Det var netop den difference på 83 millioner, som den stævnede Parken Sport & Entertainment for.

Parken Sport & Entertainment skriver, at selskabet "vil i de kommende dage i samråd med selskabets advokat analysere dommen og dens præmisser."

Læs også:Dom i Parken-sagen: Don Ø og Glistrup idømt fængsel for kursfup

Læs også:Parken vil sende bøde videre til tidligere ledelse

Læs også:Flemming Østergaard og Glistrups skæbnedag i Parken-sag