Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Peger på Roony Bardghji til storklub

Tre analyseinstitutter har peget på fem offensivspillere til AC Milan baseret på data. Her peger pilen blandt andre på Roony Bardghji.

Fodbolden bliver efterhånden mere præget af teknologi, analyseredskaber og data.

Den vogn har den italienske avis Gazzetta dello Sport også hoppet med på, da de har bedt tre analyseinstitutter, som arbejder med transfermarkedet, om at pege på offensive forstærkninger til AC Milan.

Hvorfor lige AC Milan? Det er fordi, at de til sommer er på udkig efter en ny højre kant. Her har analyseinstitutterne haft fokus på spillere med færdigheder i en-mod-en-spillet, assistspillet, under 30 år og med en pris på under 300 millioner kroner.

Gennem forksellige algoritmer, data og kunstig intelligens er en af kandidaterne FC Københavns Roony Bardghji. Svenskeren har scoret tre gange i denne sæson, hvor han efter Diogo Goncalves ankomst er røget længere bag i køen om spilletid.

Udover Roony Bardghji bliver Marcus Edwards fra Sporting også nævnt, selvom han rent prismæssigt vil være tæt på den øvre grænse. Angelo Gabriel fra Santos er den tredje, som AC Milan også er blevet kædet sammen med tidligere.

David Neres fra Benfica og Michael Olise fra det franske U21-landshold er de sidste to navne på analyseinstitutternes liste. Der er dog tale om en øvelse fra Gazzetta dello Sport, og så må tiden vise, om AC Milan følger med og går efter eksempelvis Roony Bardghji.

Svenskeren forlængede i januar sin kontrakt med FC København, så man har papirer på stortalentet frem til 2025. Han er er udset til at blive et fremtidigt kæmpesalg om det bliver til AC Milan eller et andet sted.