• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Presset FIFA-præsident reagerer på straffesag: Ingen grund til det

Foto: Getty Images

Gianni Infantino har ikke brudt loven, så der er ingen grund til at åbne den efterforskning, han ellers er involveret i, lyder det fra FIFA. En schweizisk specialanklager mener noget andet.

Af Anders Dehn

FIFA's præsident, Gianni Infantino, er kommet i knibe. Den schweiziske specialanklager Stefan Keller har anlagt en straffesag mod Infantino, der dermed risikerer straf af ikke bare fodboldens myndigheder, men den virkelige verdens.

Sagen drejer sig om nogle hemmelige møder, som Infantino har holdt med den nu tidligere statsanklager i Schweiz Michael Lauber. I en pressemeddelelse i sidse uge sagde Stefan Keller, at det er indikationer på, at der er sket noget kriminelt på en række møder mellem Infantino og Lauber.

FIFA-præsidenten afviser dog, at der er nogen grund til at åbne en sag.

- Der var og er absolut ingen grund til at åbne en efterforskning, fordi intet kriminelt har fundet sted, og der er ikke noget, der peger på nogen form for kriminel handling, lyder det i en udtalelse fra FIFA ifølge Reuters.

Læs også:Schweiz åbner straffesag mod presset FIFA-præsident

- FIFA og FIFA-præsidenten afviser kategorisk nogen form for indblanding i eller antydning om, at FIFA-præsidenten nogensinde ville forsøge at få nogen form for upassende indflydelse på den schweiziske statsanklager.

Michael Lauber har været under pres i månedsvis og sagde i sidste uge op. Han har siden 2015 stået i spidsen for den schweiziske del af korruptionsefterforskningen omkring FIFA, uden han og kollegerne har fået anlagt én eneste sag, mens FBI og det amerikanske justitsministerium har anlagt og fået dom i en lang række retssager, som langt fra er overstået endnu.

Den konkrete mistanke mod Lauber er, at han på flere hemmelige møder med Infantino har sørget for, at FIFA-præsidenten og muligvis også andre topfolk i og omkring fodboldens elite er blevet holdt fri for efterforskning i Schweiz.

I pressemeddelelsen i sidste uge lod specialanklageren Stefan Keller forstå, at det kan dreje sig om embedsmisbrug og hjælp til brud på loven fra Laubers side.

Læs også:Forgænger kritiserer Fifa-præsident for storhedsvanvid

Ekstra Bladet har rapporteret, at Lauber er i fare for at ende i en rigsretssag, og Stefan Keller har bedt om at få ophævet den tidligere statsanklagers immunitet.

Der er blevet gisnet om, hvorvidt Gianni Infantino-præsidenten midlertidigt trækker sig fra posten eller bliver bedt eller beordret til det af FIFA's etiske komité.

- FIFA-præsidenten vil fortsætte med til fulde at varetage sin funktion og opfylde sine forpligtelser inden for FIFA og vil fortsat samarbejde med myndighederne i Schweiz og resten af verden, slår FIFA fast i sin udtalelse.

Gianni Infantino blev sidste år genvalgt som FIFA-præsident på FIFA-kongressen i Paris og sagde blandt andet ved den lejlighed, at FIFA i hans tid som præsident var gået fra at have et rygte som en 'kriminel organisation' til en forbund med styr på både økonomi og god embedsførelse.

Læs også:Hjælper fodboldforbundene: FIFA frigiver en milliard kroner

Læs også:Fifa-boss advarer om for tidlig genstart: Det vil være uansvarligt

Læs også:FIFA står ikke i vejen: Premier League kan frit opgive brugen af VAR

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus