- Putin er Hitlers reinkarnation
Foto: Getty Images
Generelle

- Putin er Hitlers reinkarnation

Den tidligere ukrainske landsholdsangriber Roman Zozulya har nu gjort det helt klart, hvad han synes om Ruslands præsident.

I kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine er der også i fodboldens verden blevet sendt stærkt fordømmende kommentarer i Vladimir Putins retning, blandt andet fra Manchester Citys Oleksandr Zinchenko, der håber på 'den mest smertefulde død' for Ruslands præsident. 

Og også den tidligere ukrainske landsholdsangriber Roman Zozulya har nu gjort det klart, hvad han synes om Vladimir Putin. I et opslag på Facebook har den tidligere Real Betis-angriber således valgt at sammenligne Putin med Adolf Hitler.

- Vi er en fredelig nation, der ikke har planer om at angribe nogen som helst. Vi har indbyggere nok og plads nok, men vi ønsker ikke at give det til en galning. Her i krigens ottende år har hele verden endelig fået at se, at der ikke er en borgerkig i Ukraine, men at vi har modstået russiske aggressioner i otte år, hvor vi ikke har tilladt at lade konflikten sprede sig til hele Europa. Prisen for dette var 15.000 liv. Verden er derfor nødt til at indse en anden sandhed, nemlig at Putin er Hitlers reinkarnation. Hans planer er mere vidtgående end at overtage Ukraine. Derfor er det vigtigere end nogensinde at stå sammen og få etableret økonomiske sanktioner imod dette fordømte regime, skriver Zozulya således på Facebook.

Den 32-årige Roman Zozulya spiller i dag for Fuenlabrada i den næstbedste spanske række. Ifølge den spanske avis Marca er Zozulya en erklæret ukrainsk nationalist, som tilbage i 2012 selv måtte forsvare sig imod anklager om, at han var nazist. Dengang afviste Zozulya anklagerne og slog fast, at han kun tænker på at forsvare sit land. 

Læs også: Storklub flår russisk hovedsponsor af trøjen

Læs også: Vil have Chelsea-ejerskab taget fra Abramovich

Læs også: Stor transfer kollapser efter Ruslands invasion

Læs også: Man City-profil ønsker Putin 'en smertefuld død'