• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Qatar med opfordring til homoseksuelle før VM

Foto: Getty Images

Qatar lover, at homoseksuelle bliver beskyttet, når der er VM i 2022. Men homoseksuelle anbefales ikke at vise offentligt, at de er homoseksuelle, lyder det fra VM-chef Nasser Al Khater.

Af Kenneth Jensen

Qatar vil både være imødekommende og tolerant, når der næste år afholdes VM i landet. Det fortæller VM-komiteens chef, Naser Al Khater, i et interview med CNN.

Mens Danske Fodboldfans anbefaler folk at blive væk fra VM, lover Al Khater, at de mennesker, der kommer for at spille eller se VM-slutrunden, bliver beskyttet. 

Det gælder for eksempel Josh Cavallo fra Australien, der har udtrykt bekymring over at deltage i slutrunden, fordi han er homoseksuel.

- Vi vil byde ham velkommen her i staten Qatar, og vi vil opfordre ham til at komme og kigge inden VM. Ingen føler sig truet eller usikker her, lyder det fra Nasser Al Khater til CNN. 

Han siger videre:

- Det er ikke sandt, at folk føler sig usikre her. Jeg har sagt det før, og jeg vil sige det igen til dig: Alle er velkomne her. Alle vil føle sig sikre her. Qatar er et tolerant land. Det er et imødekommende land. Det er et gæstfrit land.

Mange vil nok være uenige med Al Khater. For eksempel er der ikke meget tolerance over det faktum, at det ikke er lovligt at være homoseksuel i landet. Det kan udløse en fængselsstraf.

Og så er det også svært at se, hvordan man som gæstearbejder i landet på nogen måde skal føle sig sikker. Ifølge en rapport er op mod 7.000 gæstearbejdere døde i landet, mens de har bygget VM-stadions for Qatar, og Amnesty har også dokumenteret kummerlige forhold i landet, hvor gæstearbejdere lever under slavelignende forhold.

Selv om Al Khater påstår over for CNN, at landet er åbent, beskyttende og imødekommende, opfordrer han alligevel homoseksuelle til ikke at vise deres seksualitet i det offentlige, når de kommer på besøg i landet.

- I andre lande er man mere eftergivende, når det handler om at vise sine følselser offentligt.

- Qatar og regionen er meget mere beskedne, og Qatar og regionen er meget mere konservativ. Og det er det, vi beder fans om at respektere. Og vi er sikre på, at fansene vil respektere det. Vi respekterer selv forskellige kulturer, og vi forventer, at andre respekterer vores.

Seneste historie om Qatar handler om de norske journalister, der blev anholdt, da de var i landet for at lave historier frem mod VM-slutrunden. Efterfølgende anbefalede Dansk Journalistforbund, at journalister holder sig væk fra landet og VM.