Video : Tipsbladet
Generelle

Rafael van der Vaart forlader EfB før tid

Den hollandske stjerne er færdig i EfB allerede nu, bekræfter klubben.

Rafael van der Vaarts kontrakt med Esbjerg fB stod til at udløbe til sommer, men allerede nu er den hollandske stjerne fortid i den vestjyske klub. Parterne er blevet enige om at ophæve samarbejdet med øjeblikkelig virkning. 

Det meddeler klubben i en pressemeddelelse fredag aften. 

- Rafael van der Vaart kom til EfB på et vanskeligt tidspunkt, men har med sin personlighed og positive indstilling formået at sætte et godt aftryk på truppen. Fodboldmæssigt taler hans karriere for sig selv, og som daglig sparringspartner i trænerteamet har Rafael udført et godt stykke arbejde.

- Nu skilles vores veje, men Rafael van der Vaart er altid velkommen tilbage på Blue Water Arena, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, siger Jens Hammer Sørensen, administrerende direktør i EfB.

Det har i et stykke tid været kendt, at "Rafa" ville forlade Esbjerg fB ved kontraktudløb til sommer, hvor han skal flytte til Rumænien, hvor hans kæreste, håndboldspilleren Estavana Polman, spiller. 

Bruddet er desuden slutningen på 39-årige Rafael van der Vaarts trænerkarriere. Det fortalte han for nylig til hollandske medier.  

I Esbjerg fB er der aktuelt stadig en van der Vaart i form af Rafael van der Vaarts søn, Damian. Han spiller på klubbens ungdomshold. Det er uvist, om han fortsætter i klubben eller også forlader klubben. 

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE