• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Oliver Okstrøm

Rasmus Nissen Kristensen: Klarede gymnasiet takket være OL-guldvinder

Foto: Getty Images

Den danske højre back Rasmus Nissen Kristensen havde ikke nemt ved at klare det hele, da han gik i gymnasiet, men det lykkedes med hjælp fra Tonje Kjærgaard.

Af Oliver Okstrøm

Rasmus Nissen Kristensen er en af mange spillere, som er kommet til at få en fin karriere efter et ophold på FC Midtjyllands akademi. Han røg siden fra det midtjyske til Ajax, hvorefter han nu er i østrigske Red Bull Salzburg.

Men inden han nåede så langt, så er det en del af tilværelsen på akademiet i Ikast, at man også får sig en ungdomsuddannelse. Her var planen, at han ville gå på HF sammen med de andre FCM-kammerater.

Læs også:Millionerne vælter ind: AFC Ajax præsenterer kæmpe overskud

Det fortæller han i et interview med Herning Folkeblad.

Men det ville Rasmus Nissen Kristensens mor, Lone Nissen, ikke være med til. Der skulle mere ind i hovedet på den unge Rasmus, og derfor blev han sendt på gymnasiet. Det skulle dog vise sig at blive en ganske stor udfordring for ham, da fodbolden i FC Midtjylland også begyndte at fylde mere.

Læs også:Skidt nyt for dansk back: Ramt af muskelskade

- Det var en hård periode, især i 2. og 3. g, hvor jeg var rigtig meget væk fra skolen. Heldigvis havde jeg Tonje Kjærgaard (OL-vinder i håndbold red.) som vejleder, og uden hendes opbakning var jeg blevet smidt ud, siger han og fortsætter:

- Samtidig blev årene med efterskole og college i Ikast en periode, hvor jeg fik rigtig mange gode venner, som jeg stadig har kontakt til i dag, lyder det fra Rasmus Nissen Kristensen.

I samme interview kommer han desuden ind på skiftet fra Ajax til Red Bull Salzburg, hvor han fastslår, at Champions League-kampen mod Liverpool - hvor man tabte 3-4 - overskygger alt for den danske højre back.

Læs også:Landsholdsklasse? Se dansk back pille pynten af Sadio Mané

Læs også:Østrigsk ekspert: Man er forvirrede omkring Rasmus Nissen

Læs også:Wass og Valencia i fornemt comeback - Salzburg og Nissen fik point i Napoli