Så er det nu, FCK: Sviatchenko skal finde ny klub
Foto: Getty Images
Generelle

Så er det nu, FCK: Sviatchenko skal finde ny klub

Erik Sviatchenko har fået besked på et finde et nyt hold, efter han er kommet i overskud hos Celtic. FC København spøger i kulissen.

De seneste mange måneder har der været ét rygte, der ikke ville dø – at Erik Sviatchenko skulle forlade Celtic for at tage til FC København, som i høj grad mangler en styrmand i midterforsvaret.

I sommer krævede Celtic op mod 30 millioner kroner for at lade Sviatchenko gå, men den nærmest notorisk skadede forsvarsspiller er faldet helt ud af manager Brendan Rodgers billede og er blot femtevalg nu.

Derfor har Rodgers fortalt den danske spiller, at han har tilladelse til at forlade Celtic, og her må FC København uden tvivl være inde i billedet som den fremtidige destination.

- Manageren har sagt, at jeg skal finde en ny klub. Der har været flere klubber fra flere ligaer, der har kontaktet min agent. Det er attraktive klubber, så jeg ser frem til min fremtid med optimisme.

- Min transferværdi falder selvfølgelig i takt med, at jeg spiller færre kampe, men mine kvaliteter som spiller bliver ikke dårligere, siger Erik Sviatchenko til Daily Record.

Sviatchenko ønsker også selv at forlade Celtic i jagten på at komme med til VM i Rusland, men i øjeblikket bliver de to pladser i midterforsvaret besat af Andreas Bjelland og Simon Kjær.

- Jeg er nødt til at spille regelmæssigt, for jeg vil stadig have en chance for at spille til VM. Jeg ved, at det er en lille chance, men det kan ikke afvises, at nogle af de etablerede forsvarsspillere bliver skadet, forklarer Sviatchenko.

Erik Sviatchenko kom til Celtic fra FC Midtjylland for to år siden, og i den periode blev det til 62 kampe i den grøn-hvide trøje.

Nu kan et udlandseventyr altså blive midlertidigt indstillet til fordel for forventet fast spilletid hos FC København, der råder over Denis Vavro, Michael Lüftner, Nicolai Boilesen og den snart tilbagevendte Erik Johansson til at dække pladserne i midterforsvaret.

FC København jagtede også Erik Sviatchenko, da han spillede i FC Midtjylland, og skiftet var lige ved at blive en realitet, men i sidste øjeblik bremsede klubben fra Herning handlen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.