• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Sammenligner Christian Nørgaard med kæmpe legende

Foto: Getty Images

Ifølge Thomas Frank spiller Christian Nørgaard i Franz Beckenbauers rolle. Danskeren har også lidt af den samme udstråling, mener hans træner.

Af Anders Dehn

I sine yngre år var Christian Nørgaard ofte offensiv midtbanespiller, men i Brøndby og Brentford har han haft stor succes som defensivt anker foran forsvaret. I de seneste kampe har han taget endnu et skridt tilbage på banen.

Nørgaard har optrådt som den centrale af tre midtstoppere for Brentford, der har været ramt af skader i forsvaret. Herfra har han ansvar for at føre bolden frem, og på den måde minder hans rolle om den, som Franz Beckenbauer gjorde sig selv udødelig i.

Cheftræner Thomas Frank ser da også visse ligheder mellem sin landsmand og den tyske legende.

- Han er en rigtig god spiller, og jeg synes, han er en rigtig god nummer 6, fordi han er fattet og rolig - og fordi han spiller fremad næste eneste gang. Det er en kæmpe fordel. Det er et stort offensivt våben, for hvis man vil skabe noget, er man nødt til at træde nogle skridt frem, før man når derop, siger Frank ifølge West London Sport.

- I måden, vi spiller på, spiller han som Franz Beckenbauer. Han har faktisk den tilstedeværelse - den måde, han bærer sig selv. Det kan jeg rigtig godt lide. Vi har kun gjort det i fire kampe, så forhåbentlig kan vi udvikle det mere og mere.

Foreløbig har trebackkæden været en pæn succes for Brentford, der i de fire nævnte kampe kun har lukket ét mål ind og hentet otte point. Senest slog holdet Bournemouth 1-0 og overhalede selvsamme Bournemouth på tredjepladsen i The Championship.

Det resultat var et vigtigt et for Brentfords drømme om Premier League. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus