Video : Tipsbladet
Generelle

Scorede 41 selvmål: Nu udelukkes klub for evigt

Fire klubber fra den fjerdebedste sydafrikanske række er blevet udelukket på livstid for matchfixing. Den ene af klubberne scorede hele 41 selvmål i en kamp.

I slutningen af maj bød den fjerdebedste sydafrikanske række på nogle direkte vanvittige resultater.

Shivulani Dangerous Tigers slog således Kotoko Happy Boys med utrolige 33-1, mens Matiyasi FC besejrede Nsami Mighty Birds med hele 59-1, blandt andet grundet hele 41 selvmål.

Men - som resultaterne også giver et indtryk af - har klubberne ikke haft helt rent mel i posen, og nu er alle fire blevet udelukket på livstid for matchfixing. Det bekræfter det lokale fodboldforbund over for BBC Sport Africa.

Årsagen til de vilde resultater er, at Shivulani Dangerous Tigers og Matiyasi FC kæmpede om titlen i sidste spillerunde, hvor førstnævnte havde en føring på tre point og en markant bedre målscore.

Matiyasi FC havde derfor noget at indhente, og her var Nsami Mighty Birds klar på at give en hjælpende hånd. Mighty Birds scorede derfor hele 41 selvmål mod Matiyasi FC, der med en gigantisk sejr muligvis kunne løbe med førstepladsen i rækken.

Men Shivulani Dangerous Tigers hørte i pausen af deres egen kamp mod Kotoko Happy Boys, at Matiyasi FC var foran med 22-0 mod Mighty Birds, og derved indså Tigers, at der nok var tale om urent trav.

Derfor samarbejdede Tigers med Happy Boys, således at sidstnævntes spillere blev “trætte” og måtte forlade banen og til sidst kun kunne stille med få spillere på banen. Tigers havde derved nemt ved at spille sig til en 33-1-sejr.

Ingen af klubberne endte imidlertid med titlen, i og med at alle fire klubber altså er blevet straffet for matchfixing og udelukket på livstid.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.