• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Michael Silberbauer glæder sig til at spille med om titler, når han i juli måned starter et nyt fodboldliv i schweiziske Young Boys.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Det har i flere uger været en kendt sag, at den danske landsholdsspiller Michael Silberbauer ville forlade den hollandske klub Utrecht efter denne sæson. I dag blev det så offentliggjort hvor den alsidige nordjyde fortsætter karrieren, men stik imod forventning er det hverken i Tyskland eller England. Silberbauer har i stedet underskrevet en fire-årig aftale med schweiziske Young Boys.

Læs også: Silberbauer skifter til Young Boys

- På forhånd kendte jeg ikke meget til schweizisk fodbold, men Young Boys kom til Holland og præsenterede deres planer og idéer, og det lød meget positivt, siger Michael Silberbauer til tipsbladet.dk.

- Deres ambitioner er at bygge et hold op, som skal være mester. Jeg var på udkig efter en klub med ambitioner, og det må man sige, at Young Boys har. Jeg glæder mig meget til at spille med om titler. Spilletid var mit helt store ønske i en ny klub, men titelambitioner var også meget vigtigt, fortsætter Silberbauer.

Tidligere på året blev Michael Silberbauer jævnligt sat i forbindelse med klubber i England og Skotland. Men nu sætter han i stedet kursen mod schweizisk fodbold, som han ikke kender meget til. Han har dog fået et meget positivt indtryk af sin kommende klub, hvor han blandt andre bliver holdkammerat med den tidligere Brøndby-spiller Alexander Farnerud.

Læs også: Young Boys-chef: Silber er en maskine

- Der var andre muligheder, men hele pakken var i Young Boys. Der har været løs interesse fra England, og mere konkret interesse fra Holland og Tyskland. Men jeg har været meget positiv omkring Young Boys fra starten. Der er en meget professionel opsætning i klubben. Måske den mest professionelle, jeg har oplevet noget sted, forklarer Silberbauer.

De schweiziske klubber har da også klaret sig godt i europæisk fodbold i de seneste år, hvor især Basel har markeret sig. Derfor er Michael Silberbauer heller ikke nervøs for, at skiftet til en på papiret mindre liga vil gå ud over hans plads på det danske landshold.

- Jeg ser ikke nogen hindring i forhold til landsholdet. Der er jo spillere fra den danske og den hollandske liga på holdet, så det bliver forhåbentlig ikke noget problem. Jeg har også snakket med Morten Olsen om det, slutter Silberbauer, der dog ikke vil fortælle, hvad landstræneren havde at sige til klubskiftet.

Michael Silberbauers nye klub, Young Boys, hører hjemme i hovedstaden Bern. Klubben indtager i øjeblikket tredjepladsen i den schweiziske Super League, og har dermed kurs mod Europa League.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020