Video : Tipsbladet
Generelle

Superliga-boss blæst bagover: Helt fantastisk!

Der har været kæmpe rift efter Silkeborgs billetter til pokalfinalen, og Kent Madsen spår, at der sendes over 40 busser med fans på tværs af landet til kampen.

- Det er helt fantastisk. Vi glæder os til at lave en kæmpe fest i Parken. Det bliver fedt. Der ryger nogle busser over landet, og jeg tror, at vi har rundet 40 busser allerede. Det er vildt imponerende.

Glæden er til at spore hos Silkeborg IF’s direktør Kent Madsen, da Tipsbladet fanger ham mandag eftermiddag.

Tidligere på dagen blev billetsalget til pokalfinalen, hvor SIF står over for rivalerne AGF, nemlig startet. Og det satte gang i Silkeborgs systemer under pres. Billetterne er gået som varmt brød, og i omegnen af 10.000 billetter er blevet solgt i dag.

Til sammenligning havde klubben et sted mellem 6.000 og 8.000 fans med i Parken, da de var i pokalfinalen i 2018 mod Brøndby IF. 

- Vi havde nok forventet, at vi kunne slå tallene fra 2018 ud fra en betragtning om, at interessen for at se vores hold spille er vokset. Det er sket generelt i dansk fodbold, siger Kent Madsen, og erkender, at interessen har overvældet klubben.

- Men hvis du havde spurgt mig for en uge siden, om jeg troede, at der kunne sælges 10.000 billetter, ville jeg have sagt, “nej, det kan vi ikke”. Vi er jo ikke et stort område.

- Det er et udtryk for, at det for en mindre klub som os er helt ekstraordinært at være i pokalfinalen. Og så er der også det særlige, at vi skal møde AGF, som er “storebror” her i det østjyske, og mange vil ikke gå glip af, hvis vi vinder. Man vil gerne være der.

Artiklen fortsætter efter billedet...

 Silkeborg-spillere og -fans jubler over at have sikret sig en plads i finalen. Foto: Alamy

Silkeborg IF har fået færre billetter til kampen end AGF, men med det overraskende store salg mandag kunne man frygte, at nogle AGF-tilhængere havde fået fat i billetter til Silkeborg-afsnittene.

- Jeg kan ikke sige mig fri for, at der er en lille bekymring, men rent faktisk burde det ikke kunne lade sig gøre. Hvis man ikke er en kendt køber i vores system, vel at mærke uden for udebaneafsnittet, vil man blive afvist. Men om enkelte har fundet en smutvej, kan jeg ikke vide, siger Kent Madsen.

Den lille bekymring skal dog ikke overskygge, at Kent Madsen og Silkeborg IF er vanvittigt stolte over at være i pokalfinalen.

- Det er jo kun vores tredje pokalfinale, og vi er en klub fra 1917. Så det siger sig selv, at det ikke er nogen hverdagsbegivenhed.

- Hvis vi nu er flinke og kalder os selv en midterklub i Superligaen, er det jo på en måde vores chance for at vinde en titel. Hvert år når vi starter på pokalturneringen, lever drømmen om at gå hele vejen. Der kan man sige, at nu er vi der næsten. Det er - og det viser interessen også - noget helt ekstraordinært. Og nu tager vi til København for at vinde den pokal.

- Jeg tror, det bliver en stærk oplevelse på alle måder, og jeg synes, at det vil være flot, hvis to jyske klubber kan fylde Parken. Og jeg tror, det ender sådan, slutter SIF-bossen.

Pokalfinalen spilles den 9. maj klokken 17.00 i Parken.