Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Eventyret slutter: Dansk bomber færdig i Tyskland

Foto: Getty Images

Siden 2020 har Simon Makienok slået sin folder i St. Pauli, hvor han er elsket af klubbens fans, men danskeren får ikke forlænget sin aftale, og dermed er han klubløs ved udgangen af juni.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Den 1. juli er Simon Makienok klubløs. St. Pauli oplyser på deres hjemmeside, at de tager afsked med den tidligere Brøndby IF-angriber, når hans kontrakt udløber til sommer.

Makienok har været i St. Pauli, der spiller i 2. Bundesliga, siden sommeren 2020, hvor han kom til fra Dynamo Dresden. Han er sidenhen blevet en kultfigur, hvor han er højt elsket af klubbens fans.

I sin første sæson leverede den 31-årige angriber to scoringer i 18 optrædener. I indeværende sæson står han noteret for seks fuldtræffere.

Målene har hjulpet St. Pauli i oprykningskampen i denne sæson, men i sidste ende var de tre point og en dårligere målscorer fra deres evige rivaler Hamburger SV, der dog tabte oprykningskampen mod Hertha Berlin.

Det store spørgsmål er selvsagt, hvad der nu skal ske med Simon Makienok. For ganske nyligt åbnede han op for, at Danmark kunne være en mulighed overfor Ekstra Bladet.

- Personligt er Danmark selvfølgelig en mulighed for mig, i og med at jeg i et par år nu har tænkt, at jeg også gerne ville komme hjem og studere, og så spille i Danmark - også imens jeg stadig har et niveau til det, hvor jeg kan være med og min krop kan være med, siger Simon Makienok til Ekstra Bladet.

Dengang understregede han også, at intet endnu lå fast. Han har også haft tilbud fra andre klubber end danske - blandt andet klubber fra Asien.

Simon Makienok har optrådt 49 gange for St. Pauli, leveret otte mål og fire assists. Tidligere har han banket mål ind for blandt andre HB Køge, Brøndby IF og Charlton.