Generelle Anders Dehn

Skriver til Dolberg: Parat til at hjælpe med alt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Superliga-spiller Anders Egholm spillede også på topniveau trods diabetes. Han kender ikke Kasper Dolberg, men har alligevel skrevet og tilbudt sin hjælp.

Af Anders Dehn

Efter Anders Egholm fik diagnosticeret diabetes, følte han sig alene i topfodbold med sin sygdom. Derfor skrev han mandag til Kasper Dolberg for at tilbyde sin hjælp, fortæller han til Ekstra Bladet.

Egholm var 24 år, da han fik diagnosen, nøjagtig ligesom Dolberg er det nu. Og selv om den mangeårige Superliga-stoppers karriere faktisk toppede, efter han havde fået sygdommen, havde han typisk ikke nogen at tale med, som var i samme situation som ham.

Derfor har han forsøgt at tage fat på Dolberg, selv om de to ikke kender hinanden.

- Jeg skrev en besked til ham på Instagram, da jeg læste om det her. Jeg ved ikke en gang, om han ved, hvem jeg er, eller han læser det. Men jeg havde kun en sygeplejerske at tale med, og det var bare ikke det samme.

- Jeg er parat til at hjælpe alt det, som jeg nu kan, hvis han har brug for det. Og Kasper Dolberg skal nok komme tilbage på toppen, siger Anders Egholm til Ekstra Bladet.

Egholm nåede forbi Esbjerg fB, Herfølge BK, SønderjyskE, Randers FC, Hobro IK, Vejle Boldklub og til sidst SønderjyskE igen i løbet af sine aktive karriere. Han oplevede et formdyk, lige da han havde fået diabetes, men da først han havde fået styr på behandling og kost, kunne hans karriere fortsætte som normalt.

Samme budskab lød i går fra Rakel Fuglsang Johansen, der er læge og netop arbejder med atleter med diabetes: Man skal lige lære sin krop at kende på ny, men som udgangspunkt kan man konkurrere på lige fod med andre.

- Der er så meget at lære lige i starten; sådan vil det være for os alle, hvis vi fik at vide, at vi havde en ny tilstand. Derfor har vi på Klinik for Atleter tættere kontakt i starten for at give patienterne al den viden, man skal have med, og som man ikke har på forhånd, sagde hun.

Derudover skal sportsfolk med diabetes tage nogle særlige forholdsregler. Læs mere om det her.