• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

Ståle efter norsk sensation: Det er ekstremt

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken kalder det en præstation til historiebøgerne, at Bodø/Glimt bankede Jose Mourinho og AS Roma.

Af Victor Risager

Conference League bød på en kæmpe overraskelse torsdag aften.

Jose Mourinho og Roma fik ørerne i maskinen mod Bodø/Glimt, og de norske mestre vandt således med hele 6-1 over italienerne på norsk grund. Det var endda også første gang nogensinde i Mourinhos trænerkarriere, der tæller over 1000 kampe, at hans hold indkasserede seks mål.

På flere måder var det et sensationelt resultat, og det understreger den norske landstræner Ståle Solbakken også over for VG. 

- Det var en kamp til historiebøgerne. 6-1. Resultatet er ekstremt, siger Ståle Solbakken til VG og tilføjer:

- Jeg var ret sikker på, at det ville blive en god kamp, ​​med et eller tre point til Bodø/Glimt. Men dette overgår al mulig sund fornuft. Jeg havde nok ikke kunne få den på odds.

Til trods for en vilde præstation vil Ståle Solbakken ikke kalde det den største norske bedrift i europæisk fodbold. Der gjorde Rosenborg BK alligevel mere væsen af sig med nogle vilde resultater i slutningen af 1990’erne.

- Det her er stort. Men vi skal være lidt opmærksomme på konteksten her, for det er lidt op til, hvad Rosenborg gjorde. Det var Champions League. De slog Real Madrid, AC Milan og Borussia Dortmund. Dette er på niveau med, da Tromsø og Viking slog Chelsea, Brann slog PSV Eindhoven, og da Lillestrøm slog Ajax i 1970’erne, siger Solbakken.

Med sejren topper Bodø/Glimt deres gruppe i Conference League med syv point efter tre kampe. Roma er nummer to med seks point.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020