Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Ståle Solbakken reagerer på Viktor Fischer-stop

Ståle Solbakken har kun rosende ord til overs for Viktor Fischer, der indstiller karrieren i en alder af blot 29 år. De tilbragte knap tre år sammen i FC København.

Viktor Fischer har spillet sin sidste professionelle fodboldkamp, da hans klub Royal Antwerp tidligere torsdag fortalte, at danskeren får ophævet sin aftale og samtidig lægger støvlerne på hylden.

Flere skader de seneste sæsoner har fået Viktor Fischer til at træffe beslutningen i en alder af blot 29 år.

En alt for kort karriere har budt på op- og nedture, men Viktor Fischer vil for mange særligt blive husket for sine knap tre år i FC Købenavn, hvor han både på og udenfor banen var en oplevelse.

Ståle Solbakken, der var træner for Viktor Fischer fra 2018 til 2021 og som fik overbragt nyheden om karrierestoppet af Fischer selv tidligere i dag, vil for altid huske den blonde offensivspiller.

- Det var en spiller, som gjorde en forskel på og udenfor banen. Han var en individualist, men han var også en holdspiller, der gjorde sine holdkammerater bedre. Udenfor banen var han med til at præge miljøet, og han var altid garant for en skarp bemærkning, lyder det fra nordmanden i en SMS til Tipsbladet.

I 2019 var Viktor Fischer med til at sikre FC København det danske mesterskab, og det var særligt i denne periode, at han var en af Superligaens bedste spillere.

- Han var elsket for sin lidt svære og komplicerede karakter. Han startede opturen omkring mesterskabet i 2019 med sin optimisme og sit spil. Han har ægte FCK-DNA og var en af dem, der var mest stolt over at bære trøjen. Det er en spiller, som jeg altid vil huske for sin optræden både på og udenfor banen, afslutter Ståle Solbakken.

Viktor Fischer stopper karrieren efter tæt på 350 førsteholdskampe, som har kastet lidt over 70 mål af sig ifølge Transfermarkt. Han nåede at repræsentere seks forskellige klubber som senior, og lejemålet i svenske AIK blev altså endestationen.

Han afslutter desuden karrieren med 21 landskampe for Danmark på cv'et.