Video : Tipsbladet
Generelle

Ståle udtager Schjelderup og vrager FCK-stjerne

Ståle Solbakken har udtaget truppen til Norges testkampe mod Kosovo og Danmark, og her er Andreas Schjelderup med for første gang.

Andreas Schjelderup har brændt banen i Superligaen i foråret, og det giver nu pote på det norske landshold. 

Den unge offensivstjerne er nemlig blevet udtaget til Norges testkampe mod Danmark og Kosovo i starten af juni.

Det er dog ikke første gang, han trækker i landsholdstrøjen. Han har nemlig talrige kampe for Norges forskellige ungdomslandshold på cv'et, men nu er han for første gang med på seniorniveau. 

- Det er en slags belønning for en rigtig god halvårssæson. Han er stadig bedre på kunstgræs end ude på græs, men forskellen er ikke så stor længere, fortæller Norges cheftræner Ståle Solbakken til den norske avis VG.

Værd at bemærke er desuden, Ståle Solbakken, der som bekendt har en lang og glorværdig fortid i FC København, har undladt at udtage FCK's Mohamed Elyounoussi. 

Den garvede normand var ellers i med til seneste landsholdssamling, hvor Norge spillede mod Slovakiet og Tjekkiet - her startede han endda på grønsværen mod førstnævnte. 

Men denne gang er han ikke at finde i truppen - og mon ikke Superliga-kollegaen Schjelderup har en vis aktie i det, da de trods alt spiller på lignende positioner. 

Elyounoussi er noteret for 55 kampe for det norske landshold, og her har han bidraget med 10 kasser.

Du kan se hele Norges trup nedenfor.