Video : Tipsbladet
Generelle

Store forventninger til dansker: Ser spændende ud

Den danske landsholdsspiller Morten Hjulmand får roser fra en portugisisk journalist.

Når det portugisiske mandskab Sporting CP søndag går på banen til et opgør mod Braga, er det efter alt at dømme med danske Morten Hjulmand i startopstillingen.

Midtbanemanden kom til Portugal fra Lecce denne sommer og skal løfte en tung arv, da Sporting CP har solgt Manuel Ugarte fra Uruguay til Paris Saint-Germain.

Men indtil videre ser det lovende ud, hvad danskeren er kommet med.

Sådan lyder det fra den portugisiske redaktør Frederico Bartolo fra O Jogo.

- Træneren gjorde det klart, at han ville have en top-midtbanespiller efter salget af Ugarte til PSG. Hjulmand har vist, at han er rigtig god med og uden bolden. Han kan spille som både 6'er og 8'er. Det er det, holdet havde brug for, siger Frederico Bartolo til Tipsbladet og forklarer:

- Han er rigtig talentfuld med og uden bolden, og hans teknik er god. Han optager de rigtige pladser på banen, når han ikke er på bolden. De havde brug for en taktisk klog spiller, og det lader til, at det er den type, de har fået. Han har kun spillet én kamp fra start, men det ser spændende ud. Forhåbentlig kan han fortsætte de næste kampe. Jeg forventer, at han starter.

Sporting CP spiller primært en 3-4-3 opstilling, så de to centrale midtbanespillere skal både kunne begå sig offensivt og defensivt. Det var også FCK's nye lejesvends store problem - læs mere om Bartolos syn på Mateo Tanlongo her.

Tanlongo er altså rykket til FC København, mens den tidligere FC København-spiller Morten Hjulmand er skiftet til Sporting.

Her er også en anden spiller med en fortid i dansk fodbold, nemlig Ousmane Diomande, der kom frem i FC Midtjylland, men aldrig fik debut, inden han blev udlejet til Mafra og siden solgt til Sporting CP.

- Han bliver bedre og bedre. Han skal være mere stabil. Der er skader lige nu, så han får minutter, og for Diomande er det godt at spille og få minutter. Han er lige nu uvurderlig i trebackkæden, som Sporting som regel spiller med.

- Det er en god spiller, der er hurtig og forudseende. Han er værdsat på banen, og uden for er han en meget ydmyg og afslappet fyr, siger Frederico Bartolo.

Der er kampstart mellem Braga og Sporting CP søndag klokken 21.30.