Video : Tipsbladet
Superliga

Tvivler på ny FCK'er: Han er begrænset med bolden

FC København hentede ny midtbanespiller på sidstedagen i transfervinduet. Fra Portugal er der både lidt ros og lidt ris til spilleren, som formodes at passe bedre til FCK end Sporting.

Mens FC Nordsjælland brugte sidstedagen i transfervinduet på at lukke en lejeaftale med den norske stjernespiller Andreas Schjelderup, hentede guldkonkurrenterne og de forsvarende danske mestre fra FC København også en ny spiller ind.

Schjelderup kender de fleste naturligvis, mens FCK's nyindkøb, Mateo Tanlongo, er ukendt for de fleste i Danmark.

Den 20-årige midtbanespiller har fundet vej til FC København efter bare et halvt år i Portugal og Sporting, der hentede argentineren i januar i Rosario Central.

Så hvorfor er han endt i FC København, og hvorfor ville Sporting CP af med ham?

Tipsbladet har stillet spørgsmålene til Frederico Bartolo, der er redaktør på det portugisiske medie O Jogo og til dagligt følger Sporting CP.

- Vi vidste fra maj, at han skulle væk, for han har ikke været en del af holdet. Han fik at vide af træneren, at der ikke ville blive regnet med ham. Han har noget potentiale, og han fik nogle kampe sidste år, så håbet var, at han kunne blive en god spiller.

- Men han var en rotationsspiller, der ikke for alvor overbeviste træneren. Han mangler noget teknik og kvalitet med bolden. Han er ikke så god i den offensive del af spillet. Han er ganske begrænset med bolden, siger Frederico Bartolo til Tipsbladet.

Så han er en defensiv midtbanespiller?

- Han er en nummer 6. Helt klart. Og det er han god til. Han er taktisk stærk og ved, hvordan han skal spille som 6'er. Det svære for ham, efter han kom til Europa, har været at tilpasse sig tempoet. Han skal blive hurtigere i boldomgangen. Han er for langsom med bolden.

- I Sporting spiller man også med korte afleveringer, og han vil gerne slå lange afleveringer. Sporting spiller også med to centrale midtbanespillere, og de skal begge være gode med bolden. Dér har han haft det svært.

Har Sporting en plan med ham?

- Med trænerens syn på ham in mente tror jeg, at det er bedst, hvis de kan sælge ham. Sporting har også den unge spiller Dario Essugo, og han har de samme egenskaber. Træneren foretrækker Essugo. Så kan de tjene millioner på Tanlongo, er det bedre for både ham og klubben. Sporting regner ikke med at få ham tilbage.

FC København har fået en købsoption med i aftalen, så man kan altså hente Mateo Tanlongo permanent, hvis det er det, man vil efter denne sæson.

I Danmark skal han konkurrere med blandt andre Lukas Lerager, William Clem og Rasmus Flak om spilletid på den centrale midtbane.

Den 20-årige argentiner må vente på sin debut, da han ikke er i kamptruppen til søndagens opgør mod Viborg FF.