Video : Tipsbladet
Generelle

Stort lønkaos i asiatisk klub: Dansker fik nok

Det tidligere AGF-talent Quoc Minh Truong var igennem en turbulent tid i den vietnamesiske Khanh Hoa FC, da danskeren blandt andet ikke fik lønnen til tiden. Det var meget frustrerende, siger han til Tipsbladet.

Quoc Minh Truong rejste om på den anden side af jorden i efteråret 2023. Han pakkede nemlig tasken og tog fra Danmark til Vietnam.

Han skulle han tørne ud for Khanh Hoa FC, men det endte i et stort kaos for danskeren.

Jeg fik bare ikke mere, og så fik jeg nok, så ville jeg finde et nyt sted at vise mig frem.

Quoc Minh Troung
Tidligere AGF'er

Det tidligere AGF-talent siger nemlig til Tipsbladet, at klubben ikke betalte løn til tiden, og han fik aldrig chancen.

Han fik blot 46 minutter fordelt over syv kampe i den bedste række.

- Jeg kom jo til min hjemby, og jeg valgte at tage dertil for at komme hjem til familien og forhåbentlig hjælpe dem også. Desværre var det ikke et match. Det er noget helt andet i Vietnam i forhold til fodboldkulturen og kulturen generelt samt dagligdagen. Det blev ikke til så meget spilletid på trods af, at jeg føllt, at jeg skulle have spillet mere.

- Holdet præsterede ikke, og vi vandt måske to kampe. Selvom jeg var i dialog med træneren, og han roste mig, så blev det ikke til mere. Jeg spurgte, om jeg kunne få lov til at få ophævet min kontrakt, fordi jeg ville gerne fodbold. Det var ikke for pengene, at jeg kom. Han ville faktisk gerne have, at jeg blev, men klubben var også en dårlig finansiel situation.

- De skylder løn for to måneder samt sigon-fees til alle spillerne, så det er ikke så godt. Der har jeg været heldig at komme væk, inden de kom til at skylde mig for meget. De endte med at skylde mig en halv måneds løn, men jeg har lige fået det betalt nu. Klubben skylder dog stadig en god sjat penge til mange af mine kammerater, siger Quoc Minh Truong til Tipsbladet.

Hvordan var det at agere i kaosset?

- Det var selvfølgelig meget frustrerende, da jeg også er langt væk hjemmefra. Dagligdagen er meget fodbold, og folk bor bare i klubben. Det handler bare om fodbold, og der er ikke så meget liv uden for fodbolden hos de lokale spillere.

- Når man ikke spiller, så synes jeg, at det var meget frustrerende. Derudover var der det finansielle. Man er træt hele tiden, fordi de kører os hårdt. Man har ikke rigtig fri.

Til sidst fik kantspilleren nok, og så skulle han bare væk.

- Hvis træneren havde givet mig lidt mere spilletid, så kunne jeg måske have fundet på at blive. Jeg har jo fået gode venner, og hvis jeg kunne spille, så ville folk kunne få øjnene op for mig. Jeg fik bare ikke mere, og så fik jeg nok, så ville jeg finde et nyt sted at vise mig frem.

Foto: Khanh Hoa FC

Vil slå sit navn fast
Nu er danskeren i stedet for taget til en anden klub i Vietnam i form af Quang Nam FC, der er nummer ti i den bedste række.

- Den her klub var interesseret i mig før sæsonen, og træneren var interesseret, så det lå til højrebenet, at jeg skulle hertil. Det var lidt en nobrainer, så det skulle jeg prøve. Uanset hvad, var det bedre end at blive i den anden klub.

Kantspilleren fortæller, at han lever fint af at spille fodbold i Vietnam, og han vil gerne slå sit navn fast, inden han drager hjem til Danmark.

- Jeg vil gerne bevise, at jeg er god nok i Vietnam. Hvis jeg har muligheden for at komme tilbage til Danmark i næste sæson, vil jeg gerne det. Det første år er altid kaotisk med sådan et stort kulturchok, men nu ved jeg, hvordan det fungerer. Jeg ved, hvordan man skal opføre sig i forhold til hierarki. Det er meget anderledes end dansk fodbold. Man skal gøre mere, som der bliver sagt, siger Quoc Minh Truong til Tipsbladet.

Truong har udover AGF også en fortid i Aarhus Fremad og Brabrand.