• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Sviatchenko om Messi i USA: Det bliver ekstremt

Foto: Getty Images

Erik Sviatchenko er svært begejstret over Lionel Messis beslutning om at fortsætte karrieren i USA.

Af Lars Gram-Hanssen

Fodbold er ikke den største sportsgren i USA, men med Lionel Messi skifte til Inter Miami vil der blive rettet en helt anden opmærksomhed imod Major League Soccer, som den bedste amerikanske række hedder. 

Den syvdobbelte Ballon d'Or-vinder valgte Miami frem for Barcelona og Saudi-Arabien, og Florida-klubbens billetter er eftefølgende blevet revet væk på rekordtid, mens Inter Miami på få dage er blevet det sportshold med flest Instagram-følgere i USA - på tværs af alle sportsgrene. 

Lionel Messis skifte til USA har også vakt glæde i Houston, hvor Erik Sviatchenko efter en skadesperiode endelig er kommet i gang for Houston Dynamo. I et interview med Tipsbladet fortæller den tidligere FC Midtjylland-kaptajn, at Messi-rygterne faktisk var en medvirkende faktor til, at han valgte at tage til MLS. 

- Jeg tog jo netop herover for at spille imod Messi - sagt med et glimt i øjet. Jeg kan huske, da jeg var ved at skrive under, at der allerede dengang var de her rygter med Miami, lyder det fra Erik Sviatchenko over telefonen. 

- Jeg sagde for sjov til min søn: ‘Prøv at tænk på, hvis far skal spille overfor Messi, det ville være mega fedt’. Og nu er det så officielt. Det er jo mega fedt for ligaen, som jo får verdens bedste fodboldspiller og den bevågenhed, som MLS får, bliver bare ekstrem. Det bliver bare endnu vildere.


Erik Sviatchenko havde sine udfordringer med Lionel Messi, da Celtic mødte Barcelona i Champions League (Foto: Mike Hewitt/Getty Images). 

Kan rykke fodbold som sportsgren
Legender som Pélé og David Beckham har tidligere haft en stor betydning for at øge opmærksomheden på fodbold i USA, og Erik Sviatchenko regner stærkt med, at Lionel Messis ankomst også får en kæmpemæssig betydning. 

- Fodbold er jo ikke den største sportsgren herovre, men det kan det forhåbentligt blive med Messi. Han er jo en gigant og et trækplaster ud over det sædvanlige. Så jeg tænker, at det er ret nice, at han kommer her og sætter ild til bevågenheden omkring ligaen. Jeg så, at Inter Miamis Instagram havde 1,1 millioner følgere, og nu er den oppe på fem millioner (syv millioner nu, red.). Det er fuldstændigt vanvittigt, siger Erik Sviatchenko. 

Den tidligere Superliga-stjerne har tidligere i karrieren stået over for Lionel Messi, da Celtic mødte Barcelona i Champions League-gruppet, hvor den spanske klub vandt 7-0 på udebane og 2-0 på hjemmebane. 

- Det var verdens bedste fodboldspiller, man stod overfor. Det var også verdens bedste hold på det tidspunkt i 2016/17-sæsonen, hvor de var modbydelige. Han var bare vild. Jeg havde fornøjelsen med at spille overfor ham både på hjemme- og udebane, og ja, han var dygtig, lyder det fra Erik Sviatchenko. 

- Han krævede meget opmærksomhed. I nogle situationer gik det godt, og i nogle situationer gik det mindre godt, men sådan er det, når man møder så god en spiller.

Tipsbladet har også talt med Erik Sviatchenko om muligheden for at vende retur til FC Midtjylland. Det kan du læse om HER