• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lars Gram-Hanssen

Sviatchenko inden FCM-skæbnekamp: Ekstra fedt

Foto: Getty Images

Erik Sviatchenko glæder sig over FC Midtjyllands fremgang under Thomas Thomasberg.

Af Lars Gram-Hanssen

Der er langt fra Houston til Herning, men de syv timers tidsforskel har ikke forhindret Erik Sviatchenko i at følge FC Midtjylland tæt siden skiftet til USA. 

Forud for aftenens vigtige europæiske playoff-kamp mod Viborg understreger den tidligere FCM-kaptajn, at han har set langt de fleste kampe, siden han rykkede til MLS.

- Ja, det har jeg helt bestemt. Jeg har set så mange kampe som muligt, når det nu har været med syv timers tidsforskel. Jeg har været lidt tidligt oppe nogle gange, men jeg har fulgt med, og det er fedt at se, at de står i den her kamp, fortæller Erik Sviatchenko til Tipsbladet. 

Aftenens opgør mellem FC Midtjylland og Viborg spilles klokken 12 lokal tid i Houston, og her kommer Sviatchenko til at sidde klar foran TV'et. 

- Det skal jeg helt sikkert, og jeg skal også se, om jeg kan skaffe nogle billetter til nogle venner, som gerne vil ind og se den. Jeg håber virkelig, at FC Midtjylland kan trække det længste strå og gå videre i Conference League. Det ville være en god afslutning på en sæson, som har været under standard, siger Houston Dynamo-spilleren. 

Erik Sviatchenko glæder sig over, at FC Midtjylland efter Thomas Thomasbergs ankomst har vist væsentligt bedre takter end man gjorde i grundspillet. 

- Her til sidst i slutspillet har de jo været gode. Når man kigger på pointene, de har høstet - jeg ved godt, at det har været mod mindre god modstand - så ligger man jo på en tredjeplads i Superligaen, selvom det er en syvendeplads, siger Erik Sviatchenko. 

Erik Sviatchenko fortællere endvidere, at han har talt med Jonas Lössl forud for aftenens kamp, og den tidligere FC Midtjylland-anfører peger på, at en sejr kan give hans tidligere holdkammerater et vigtigt rygstød forud for næste sæson, hvor FC Midtjylland skal forsøge at rejse sig igen. 

- Det er det, det handler om. Der skal de helst gerne vinde den finale, hvor det så er mod Viborg, hvilket jo også gør det ekstra fedt for fansene, lyder det fra Sviatchenko, der selv er fra Viborg oprindeligt og derfor kender klubbernes rivalisering ekstra godt. 

Håber på FCM-fremtid
Erik Sviatchenko ser frem til at spille i MLS i de kommende år, men forsvarsspilleren vil ikke lægge skjul på, at han er interesseret i en fremtidig rolle i FC Midtjylland. 

- Jeg blev spurgt til det af bold.dk, hvad jeg ville sige, hvis Claus (Steinlein, red.) ringede og tilbød mig at overtage hans job. Det var sådan lidt mere kækt, og det handler ikke så meget om at overtage Claus’ job, det handler om, at jeg selvfølgelig har haft en stor rolle i klubben, og forhåbentlig også har det i fremtiden, med det, jeg kan bidrage med, siger Erik Sviatchenko. 

- Lige nu handler det for mig om at gøre mit bedste i Houston. Jeg elsker at spille fodbold og jeg har masser at bidrage med, og når jeg så er færdig med at spille fodbold, så vil jeg da gerne se, hvad der byder sig af muligheder, både i Midtjylland, men også andre steder i livet. Men det kunne da helt sikkert godt være en mulighed at være en skikkelse i FC Midtjylland.

Erik Sviatchenko fik sin debut for Houston Dynamo den 24. maj, hvor den texanske klub slog Minnesota United i pokalturneringen Open Cup.