Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk keeper med Premier League-fortid vil i gang: Giv min agent et kald

Denne sommer sluttede det engelske eventyr for den danske keeper Jakob Haugaard, der efter fire år i Stoke City forlod klubben ved kontraktudløb. Målmanden føler sig stærkere og bedre end nogensinde, men han har fortsat ingen ny arbejdsgiver.

Hans navn dukkede op i forbindelse med et muligt skifte til norske Haugesund, men den danske målmand Jakob Haugaard endte ikke med at lave en aftale med klubben fra Eliteserien, og så forsvandt Haugaards navn igen.

Og hvorfor gjorde det så det, når man tænker på, at den 27-årige målmand i de sidste fire sæsoner har spillet for engelske Stoke og blandt andet kan fremvise Premier League-kampe? Og hvorfor har Jakob Haugaard, der har været kontraktfri siden 1. juli, ikke en ny arbejdsgiver på hånden på nuværende tidspunkt?

- Det er det helt store spørgsmål. Det ved jeg heller ikke, og det var jeg heller ikke, hvis det stod til mig. Jeg går lidt og venter på den rigtige mulighed på det rigtige niveau. Jeg ved godt, det ikke er Premier League-klubber og Bundesliga-klubber, der ringer. Det er jeg afklaret med. De muligheder, der har været, har jeg takket nej til, fordi jeg venter lidt på den rigtige mavefornemmelse.

- Jeg er ikke desperat for at kaste mig ud i noget. Jeg savner at spille, men det vil jeg ikke lade overskygge at skrive under med hvem som helst. Det er en stor beslutning for mig fodboldmæssigt. Jeg har små børn og en kæreste, der følger med i pakken, siger Jakob Haugaard til tipsbladet.dk.

En del af forklaringen kan også være, at Jakob Haugaard til trods for at have spillet i en stor Premier League-klub blot har været på banen i 23 førsteholdskampe i de sidste fire år - 10 af de kampe i foråret 2017, hvor han var udlejet til Wigan. Det er ikke mange kampe, og det kan afskræmme interesserede klubber.

- Absolut. Det er den helt store forskel. Jeg har ikke haft chancen for at vise mig frem. Jeg har en idé om mit niveau, og det har min agent og mine tidligere holdkammerater i Stoke også, men det er svært for andre at vide, da de ikke har set mig i kamp. Jeg har ikke spillet. De har ikke haft chance for at se mig i træning. Det er den store hæmsko, siger målmanden.

Læs også:Dansk Stoke-målmand på vej væk: Åben for retur til Superligaen

Jakob Haugaard blev solgt fra FC Midtjylland til Stoke City i sommeren 2015. Et flot salg og et flot skifte for Haugaard, der på det tidspunkt kun var 23 år og kun kunne fremvise 30 Superliga-kampe på cv'et.

Målmanden nåede drømmen om at spille Premier League, da han i alt var på banen i fem Premier League-kampe i foråret 2016. Det var ham, der stod på Anfield, da Stoke mødte Liverpool, og han fik også anden halvleg af opgøret mod Manchester City et par uger senere på Etihad.

Nu er han et helt andet sted i karrieren, hvor han kæmper for at finde sig en ny klub. Og han håber på snart at have noget nyt på hånden.

- Jeg er min egen chef, og det er mig selv, der kan vælge, hvad jeg vil, når der skulle komme noget. Det er jo en fordel for mig og en eventuel ny klub. Det er spilletiden på det seneste, der er udfordringen for mig i den her proces, men jeg er overbevist om, at jeg har lært meget og er meget forbedret - alene af træningskulturen og niveauet i den klub (Stoke), siger Jakob Haugaard.

Åben for det meste
Danskeren har ikke stjernenykker, fordi han har Premier League-fodbold på cv'et. Tværtimod. Han er klar til at smøge ærmerne op og ser bare frem til, at der byder sig en mulighed for at få skudt handskerne varme.

De muligheder er ikke geografisk betinget, så i virkeligheden er alt i spil for keeperen.

Læs også:Dansk Premier League-målmand: Det er 10 gange større end i Danmark

- Jeg har sagt fra start af, at jeg er ret åben over for hvad som helst, men givet situationen - hvor jeg ikke har spillet mange kampe - er jeg ikke et sted, hvor jeg vælter mig i tilbud. Så jeg kan ikke sige, at "jeg vil der og der hen". Det handler om mavefornemmelsen, når man er i situationen. Måske min kæreste tænker, noget kunne være spændende, eller man får en god fornemmelse i en given klub, der er meget imødekommende. Det er mange forskellige ting, der kan gøre det. Skandinavien har været og er en åbenlys mulighed, da jeg er fra Danmark og har spillet i Danmark, og min bedre halvdel er norsk, siger Jakob Haugaard, der har en opfordring, skulle der være interesserede klubber:

- Hvis der sidder nogle danske klubber - eller klubber i det hele taget - og tøver lidt, skal de bare give min agent Michael Stensgaard et kald. Jeg er ikke lukket for noget.

Målmanden har ikke tænkt så meget over muligheden for at prøvetræne et sted, så det er reelt også i spil, skulle det være nødvendigt. Haugaard holder sig i gang med styrketræning og løb, og så har han også cyklet en del og spillet badminton.

- Det er klart, jeg savner at få lov til at træne og spille kampe. Vi undersøger nu her, om det er muligt at komme ind og træne og holde mig i gang et sted for at få lidt fodbold tilbage i handskerne. Jeg er overbevist om, at det går hurtigt, når jeg først kommer i gang - så er jeg i rytmen igen, siger Jakob Haugaard.

Den danske keeper kan ud over kampe for Stoke City, Wigan Athletic, FC Midtjylland og AB også fremvise et par kampe på Danmarks U20-landshold og en enkelt kamp for Danmarks U18-landshold. Jakob Haugaard fyldte 27 år i maj.

Læs også:Målmand i modvind: Det tog hårdt på mig

Læs også:Dansk Premier League-keeper foran debut: Det vil betyde alt for mig

Læs også:Butland til dansk keeper: Spil din Premier League-debut med et smil