• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Tidligere FCK-flop har kæmpe succes i Argentina

Foto: Getty Images

Den tidligere FC København-angriber Michael Santos nyder lige nu kæmpestor succes i argentinsk fodbold, hvor han er topscorer.

Af Kenneth Jensen

FC København fik ikke specielt meget ud af Uruguay-angriber Michael Santos, som man i sommeren 2019 købte for omkring 16 millioner kroner i Malaga. Halvandet år senere forlod frontløberen FCK, da parterne blev enige om at ophæve kontrakten.

Men siden er det faktisk gået Santos godt, og lige nu nyder han stor succes i Sydamerika og den argentinske klub Talleres.

Angriberen har gang i en strålende sæson, hvor det indtil videre er blevet til 10 scoringer og fire assister i 17 ligakampe. De 10 scoringer gør, at han er på en delt førsteplads på topscorerlisten i den argentinske række.

Santos kan gå alene i front på førstepladsen på topscorerlisten, hvis han kommer på tavlen, når Talleres møder AA Argentinos Juniors i nat dansk tid.

Angriberens succes hænger også sammen med Talleres' succes. Klubben er aktuelt nummer tre i den argentinske række, der tæller hele 28 mandskaber. Man er ni point efter topholdet River Plate.

Da FC København i 2021 ophævede Michael Santos' aftale, udtalte daværende sportslige leder William Kvist.

- Vi er glade for, at vi sammen med Michael har fundet en god løsning, der giver ham mulighed for at starte på en frisk med sin fodboldkarriere.

- Selvom transfervinduet snart lukker mange steder, er han nu fri til at finde en ny klub, da han er fritstillet.

- Matchet med FCK blev aldrig det rigtige, men vi ønsker ham held og lykke i fremtiden, siger William Kvist.

Angriberen lavede ni mål i 36 kampe for FC København.

Hans aftale med Talleres løber ud om et halvt års tid, så han står i en rigtig god forhandlingsposition i forhold til en ny kontrakt til sommer.

Michael Santos fyldte 30 år i foråret.