Video : Tipsbladet
Generelle

Tidligere FCK-spiller fik nok: Forlod kæmpe kaos!

I et interview med Tipsbladet sætter den tidligere FCK-spiller og nuværende Bryne-spiller Jacob Haahr Steffensen ord på exittet i Fremad Amager. Forsvareren fortæller, at han bare skulle væk fra det store kaos i 2. divisionsklubben.

Påkrav om manglende løn og forgældet ejer.

Der har været nok at tage fat på i 2. divisionsklubben Fremad Amager, der længe har været ramt af tumultariske tilstande, og kaosset fik Jacob Haahr Steffensen også at mærke.

I januar flød bægeret dog over for den tidligere FCK-spiller, og i et interview med Tipsbladet sætter han nu ord på det hårde men nødvendige exit.

- Det var svært, da man havde været igennem meget. Der var mange forskellige spillere og trænere, men der var mange dejlige mennesker og gode holdkammerater. Jeg har været igennem mange ting både op- og nedture, og det var selvfølgelig svært, men jeg var mentalt træt til sidst over, hvad det næste skulle være.

- Selvom det virkede til, at der var kommet bedre styr på det, var det stadig for meget i forhold til at kunne præstere optimalt. Vi havde en stor udskiftning, så det var ikke det samme som før, så det var det bedste at smutte.

Så du skulle bare væk?

- De første par gange kan man måske sige: ‘Fair nok’, men når der bliver ved med at være ting i kulissen, som kan påvirke én, så når man til et punkt, hvor man ikke gider at bruge sin tid på det. Man bliver nødt til at tænke på sig selv, og hvad der er det bedste for én, siger Jacob Haahr Steffensen til Tipsbladet og tilføjer, at han håber, at klubben snart får vendt skuden.

Drømmer om Bundesligaen
I februar fik Haahr så styr på fremtiden, da han valgte at skrive under med den norske klub Bryne i OBOS-Ligaen. Skiftet har fået ham til at blomstre på ny.

- Min søster bor heroppe med en norsk kæreste, og så trak jeg på deres netværk. De kendte nogle folk i Bryne, og så kom det i stand den vej igennem.

- Det går super godt, og som det ser ud nu, spiller jeg fast, og vi ligger på en tredjeplads efter ti runder, så det gør det hele lidt sjovere.

Den tidligere FCK-spiller har store ambitioner på holdets vegne, og han håber, at mandskabet kan spille med om en oprykning til Eliteserien.

Forsvareren har dog også store ambitioner på egne vegne.

- Det ultimative skridt er Bundesligaen, men lige nu fokuserer jeg mere på at spille på så højt niveau som muligt, hvor jeg samtidig får spilletid.

- Om det er i Norge, Danmark eller Sverige, vægter jeg ikke så højt. Jeg vil gerne kickstarte min karriere igen og få set på mig med nogle nye øjne, fortæller Steffensen til Tipsbladet.

22-årige Steffensen har kontrakt med Bryne til udgangen af 2025, og danskeren nåede at være en del af Fremad Amager i tre år.

I FCK-tiden fik Haahr en enkelt førsteholdskamp i pokalen mod Viby IF i 2018.