• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Tidligere OB-assistent fik nyt job på fisketur: Havde en fest ude på Øresund

Tidligere OB-assistent fik nyt job på fisketur: Havde en fest ude på Øresund
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Han henvendte sig både til Brøndby IF og FC København, og han var på besøg i ni engelske klubber, men John Bredals klubjagt endte i FC Roskilde. Sportschefen ringede, da han nød det gode vej på en af sine fisketure.

Af Anders Dehn

Da John Bredel stoppede som assistenttræner i OB i sommer, skulle han finde sig et nyt job. Det første, han gjorde, var at ringe til Alexander Zorniger og Ståle Solbakken, men de havde allerede de folk, de skulle bruge.

- Jeg tænkte, at den skulle have et skud. Så gjorde ikke mere ved Danmark, men søgte mod udlandet og har været to gange i England og besøgt klubber i de fire bedste rækker, sammenlagt ni klubber fra Premier League til League Two, fortæller John Bredal til tipsbladet.dk.

Læs også: Afgående OB-assistent er klar på udlandet, 1. division og cheftrænerjob

Han var i tre år Kent Nielsens højre hånd i OB, mens han før det var i FC Nordsjælland. Bredal har i det hele taget tilbragt mange år i dansk fodbold, og netop derfor var muligheden for at komme til England så indbydende.

- Nogle af besøgene var, fordi jeg blev inviteret, og andre havde jeg sendt uopfordrede ansøgninger til, uden at de havde ledige jobs, men så kunne vi se hinanden lidt an. Du får mig ikke til at sige klubnavne, men det var fra Premier League i Sydengland helt op til nord for Manchester, fortæller den forhenværende OB-assistent.

Læs også: Tidligere OB- og FCN-assitent får job i Roskilde

John Bredal havde efter sine besøg i det engelske egentlig indstillet sig på, at han først ville finde noget nyt til vinter. Han havde affundet sig så meget med tanken, at han tog sig tid til at gå til babysvømning med sine små børnebørn og tog på nogle af de fisketure, som han efter eget udsagn "havde savnet ad helvede til."

Helt tilfældigt læste han, at Christian Lønstrup havde fået jobbet som FC Roskilde-træner.

- Mens jeg gik og slog græs, tænkte jeg: "Han skal da have nogle folk." Jeg har kendt Anders Theil (sportschef, red.) i mange år, så jeg ringede ham op og sagde: "Har I en stab overhovedet? Slå på tråden, hvis I er i bekneb." 

- Det var fuldkommen spontant, fordi jeg godt kunne se, der var en udfordring. Det er jo en supertanker, der skulle vendes, og sitatuonen var håbløs, som den så ud, og det trigger mig helt vildt.

At vinde med Hvidovrevej
Der gik et par dage, og så var Theil i røret igen.

- Jeg var faktisk på fisketur alene og havde en fest med mig selv ude på Øresund, godt vejr og det hele. Så ringede Theil: "Står tilbuddet ved magt?" På seks-syv minutter blev vi enige. Han skulle lige tjekke den med sit bagland og ringede tilbage et halvt minut senere og sagde: "Vi ses i morgen klokken 8."

- Så fik jeg travlt. Jeg skyndte mig at komme i land og måtte hellere ringe til min kone og fortælle det. Jeg startede fredag morgen, og søndag skulle vi spille mod nummer ét, Viborg. Jeg kunne ikke navnene på to tredjedele af spillerne, kendte få, og så skulle vi af sted. Det var kraftedeme en udfordring. Det kunne jeg godt lide.

Aftalen gælder for resten af efterårssæsonen, og derefter ser John Bredal, om det fortsat skal være FC Roskilde, eller om han eksempelvis skal tale med sine nye engelske venner igen.

I første omgang handler det om at gøre noget ved Roskildes aktuelle sidsteplads i 1. division med tre point efter ni kampe. Holdet skal gerne være over stregen, når de går på vinterferie, siger han, og selv om det lyder som lidt af en ambitiøs udmelding, er det netop det, han tog jobbet for.

- Jeg har spillet rigtig meget Matador i mine dage. Det er med at sidde med Rødovrevej og Hvidovrevej (de to felter, der er mindst værd, red.) og så vinde alligevel, det er en kæmpe udfordring, og det elsker jeg, slutter John Bredal.