• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Top 10: Dyreste handler i historien

Top 10: Dyreste handler i historien
Foto: Daniel Ochoa de Olza/Polfoto

Tipsbladet.dk giver dig en liste over de største handler i historien.

Af Ole Hoffskov

Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic og Kaka. Det er nogle af spillets allerstørste stjerner, der er i spil, når man tager et kig på top 10 over de største spillerhandler i historien. Det er samtidig her, man bliver mindet om, at de største handler ganske enkelt bare sker om sommeren. Der er således ikke en eneste vinterhandel på listen.

Tipsbladet.dk giver dig her top 10.

1. Gareth Bale fra Tottenham til Real Madrid (sommeren 2013)
Pris: 730 millioner kroner
Note: Ingen er formentlig mere værd end Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, men verdens dyreste fodboldspiller hedder altså Gareth Bale. For halvandet år siden skiftede han Tottenham ud med Real Madrid for 730 millioner kroner, og det er det største beløb, en spiller nogensinde er blevet solgt for. Man kan diskutere, om et menneske overhovedet er så mange penge værd, men faktum er, at Gareth Bale i hvert fald har gjort det godt indtil videre for Real Madrid.

2. Cristiano Ronaldo fra Manchester United til Real Madrid (sommeren 2009)
Pris: 680 millioner kroner
Note: Cristiano Ronaldo var i mange år verdens dyreste fodboldspiller, men blev i 2013 overhalet af hans nuværende holdkammerat Gareth Bale. I 2009 var det dog rekordhøje 680 millioner kroner, Real Madrid betalte Manchester United. Til den pris kan man næsten kun skuffe, men Ronaldo har været fra en anden planet i Real Madrid og har formået at score flere mål, end han har spillet kampe for klubben. Cristiano Ronaldo er blevet verdens bedste fodboldspiller i Real Madrid.

3. Luis Suarez fra Liverpool til FC Barcelona (sommeren 2014)
Pris: 637,5 millioner kroner
Note: Selv om Luis Suarez bed sig til en lang karantæne under VM i Brasilien, valgte Barcelona alligevel at købe Liverpool-stjernen for 637,5 millioner kroner inden denne sæson, og det gør Suarez til den dyreste sydamerikanske fodboldspiller og den dyreste i mægtige Barcelonas historie. Luis Suarez har dog endnu ikke scoret de mål, man kunne forvente af ham i Barcelona.

4. James Rodriquez fra AS Monaco til Real Madrid (sommeren 2014)
Pris: 535,5 millioner kroner
Note: James Rodriquez sprudlede for Columbia under VM, hvor han blev topscorer, og det afgjorde det for Real Madrid, der forud for denne sæson valgte at betale lidt over en halv millard kroner for superstjernen. James Rodriquez har ikke helt fundet sig til rette på Real Madrid-mandskabet endnu, men mon ikke det kommer.

5. Zlatan Ibrahimovic fra Inter til FC Barcelona (sommeren 2009)
Pris: 510 millioner kroner
Note: Zlatan-handlen fra Inter til Barcelona beløber sig til over en halv milliard, fordi Samuel Eto'o indgik i handlen. Barcelona betalte selv 340 millioner kroner og sendte samtidig Samuel Eto'o til Inter i en byttehandel. Eto'o var dengang vurderet til 170 millioner kroner, og de skal altså regnes oveni de 340 millioner. Hvordan det gik Zlatan Ibrahimovic i Barcelona er formentlig en historie, de fleste fodboldelskere kan i søvne. På banen gjorde svenskeren det godt, men udenfor kridtstregerne lå han i krig med Pep Guardiola, og derfor sluttede Zlatans tid i Barcelona allerede efter et år.

6. Angel Di Maria fra Real Madrid til Manchester United (sommeren 2014)
Pris: 510 millioner kroner
Note: Den dyreste handel i Premier Leagues historie tegnede Manchester United sig for inden denne sæson, hvor De Røde Djævle hentede Angel Di Maria i Real Madrid. Angel Di Maria har leveret flotte mål og lækre assists for Manchester United i denne sæson, men desværre har han også været en hel del skadet. Derfor har United-fansene endnu ikke set det bedste til argentineren.

7. Kaka fra AC Milan til Real Madrid (sommeren 2009)
Pris: 476 millioner kroner
Note: Oven i de 680 millioner kroner, som Real Madrid betalte for Cristiano Ronaldo i 2009, smed kongeklubben også 476 millioner efter Kaka i AC Milan, og det betød, at over en milliard kroner fossede ud af den spanske hovedstad i sommeren 2009. Verdens bedste fodboldspiller anno 2007 var med til at vinde La Liga i 2012, men skader og dårlig form var overskriften på Kakas ophold i Real Madrid, der aldrig blev godt. Kaka er nu på kontrakt i Orlando City, men har i denne sæson været udlejet til barndomsklubben Sao Paulo, hvor der har været langt mellem snapsene for brasilianeren.

8. Edison Cavani fra Napoli til Paris SG (sommeren 2013)
Pris: 467,5 millioner kroner
Note: I 116 kampe for Napoli scorede Edison Cavani 95 mål, og det fik i 2013 Paris SG til at betale 467,5 millioner kroner for angriberen. Cavani er stadig i Paris, men opholdet i rigmandsklubben er aldrig blevet en succes, og der har også været disciplinære problemer. Edison Cavani har især været hæmmet af, at Zlatan Ibrahimovic er selvskreven til Cavanis foretrukne plads som spidsangriber.

9. Radamel Falcao fra Atletico Madrid til AS Monaco (sommeren 2013)
Pris: 433,5 millioner kroner
Note: Alle vidste, at Radamel Falcao ville forlade Atletico Madrid i sommeren 2013, men folk var spændte på, hvilken klub han ville vælge. Det kom mildt sagt som et chok, at han valgte AS Monaco. De mange penge og de gode skatteforhold fristede dog Falcao i en sådan grad, at han tog turen til Monaco, hvor han lagde hårdt ud, men senere blev ramt af en alvorlig skade. Falcao er nu lejet ud til Manchester United, men han er et stykke fra den forfatning, man så ham i i Atletico Madrid, og som sikrer ham en niendeplads på denne liste.

10. David Luiz fra Chelsea til Paris SG (sommeren 2014)
Pris: 425 millioner kroner
Note: Som den eneste på top 10-listen er David Luiz forsvarsspiller, og brasilianeren kan med rette kalde sig for verdens dyreste forsvarsspiller. Luiz svinger utrolig meget i sine præstationer, men i Paris SG er man meget tilfredse med den langhårede brasilianer.