Video : Tipsbladet
Generelle

Tv-boss vil stoppe prisstigninger: Vi kan ikke stramme skruen mere

Peter Nørrelund, der er chef for sporten hos tv-gigaten NENT, varsler et stop for prisstigninger på fodbold. Det er godt nyt for seere og dårligt nyt for klubber.

De seneste år er prisen for at se fodbold på tv steget og steget, men måske er loftet nået. Det spår i hvert fald NENT-chefen Peter Nørrelund i et interview med Ekstra Bladet.

I takt med at tv-selskaberne har betalt mere og mere til blandt andre Superliga-klubberne for rettighederne til at vise kampene, er priserne for seerne også steget. De to ting følges ad, forklarer Nørrelund, men smertegrænsen for, hvad NENT kan kræve fra forbrugerne, er nået, mener han.

Derfor er det måske slut med prisstigninger.

Læs også:Viaplay varsler mulig prisstigning: Kan blive dyrere at se Superliga og CL

- Vi må tage hensyn til, hvad de kan betale for produktet. Og vi kan ikke stramme skruen mere, siger Peter Nørrelund, der er chef for ekspansion og sport hos NENT - og blandt andet har ansvar for streamingstjenesten Viaplay.

Viaplays Sport-pakke kostede for fem år siden 229 kroner. Den er i dag steget til 309 kroner om måneden. Total-pakken koster 339 kroner.

I oktober varslede NENT's administrerende direktør, Anders Jensen, dog flere mulige prisstigninger.

Læs også:- Hvis nogen tror, vi beklager Zanka-interviewet, tager de helt fejl

- Vi ser bredt på prisstigninger på både tv, film, serier og Viaplay Total, som inkluderer sport, sagde han til Mediawatch og slog samtidig fast, at kunderne vil blive tilbudt endnu mere indhold, så de får noget for en eventuel prisstigning.

Fra sommeren 2021 træder en ny tv-aftale for dansk fodbold i kraft. Den kommer til at indbringe klubberne i Superligaen omkring 400 millioner kroner om året og løber i tre sæsoner.

Læs også:Landsholdet har mistet hver tredje seer: Det er rigtig skidt

Læs også:TV-station: Hvad skal vi undskylde for, Zanka?

Læs også:Forveksles med Carsten Werge: "Dit store fede Brøndby-svin"