Video : Tipsbladet
Generelle

Viaplay vil have det stoppet: Det er ikke fair!

Viaplay bløder fortsat, men kan i et kvartalsregnskab fortælle, at man er på rette vej.

De tabte 6,5 millarder kroner i 2023, så Viaplay er i øjeblikket på slankekur for at få styr på økonomien.

Den store udbyder af streaming har udbudt nye aktier og blandt andet hævet prisen på Viaplay, så streamingtjenesten koster 499 kroner om måneden for totalpakken, der indeholder fodbold - blandt andet Superliga, NordicBet Liga og Premier League.

Men der stadig udfordringer for selskabet.

Det fremgår af seneste kvartalsregnskab, som Viaplay netop er kommet med.

Her fremgår det, at man i første kvartal af 2024 havde et minus på 304 millioner kroner.

Alligevel er administrerende direktør Jørgen Madsen Lindemann fortrøstningsfuld, når han kigger fremad. 

- Vores ønske om at genopbygge rentabiliteten, forbedre vores produktudbud og genopbygge en bæredygtig interesseværdi er urokkelig. 

- Det vil tage tid og blive gjort med et stort fokus på at forbedre driften, have gensidige partnerskaber, der gør kontodelere til kunder, innovative indtægsstrømme, det rigtige mix af indhold til den rigtige pris og stram kontrol med omkostningerne, lyder det i en pressemeddelelse fra Jørgen Madsen Lindemann.

Den bid med kontodeleri er noget, Viaplay har i sinde at sætte et stort fokus på fremadrettet, og der varsles nye og hårde tiltag i løbet af sommeren.

- Vi vurderer, at cirka en tredjedel af premium-abonnenterne har delt deres kontooplysninger. Dette er ikke fair. Vi har implementeret ændringer i nogle markeder for at forhindre antallet af samtidige brugere på streams til livebegivenheder, hvilket har vist sig at være vellykket og har gjort, at nye kunder har meldt sig til og betalt for den underholdning, de ser. 

- Vi vil implementere langt mere vidtrækkende tiltag til sommer for at få flere til at betale for det, de ser. Vi arbejder også med andre i markedet for at bekæmpe piratkopiering, men vi har brug for meget mere hjælp fra politikere og regulatorer til at forhinde og overvåge alt form for illegal indholdsdistribution, siger Jørgen Madsen Lindemann.

Mens Viaplay har mange store rettigheder, er der stadig tvivl om, hvad der sker med Champions League-rettighederne, som Viaplay har haft i mange år. Aftalen med UEFA løber ud til sommer, og det lader ikke til, at det er tæt på med en ny aftale.

Du kan læse mere om Champions League-rettighederne her.