Video : Tipsbladet
La Liga

'AC' hyldes: Han har løst to problemer på én gang

Xavis beslutning om at rykke Andreas Christensen op på midtbanen betegnes nu som et klogt træk af den spanske avis AS, der roser den danske stjerne for at stabilisere FC Barcelonas hold.

Både Åge Hareide og Kasper Hjulmand har tidligere brugt Andreas Christensen på midtbanen på landsholdet, og i FC Barcelona har cheftræner Xavi nu også valgt at bruge den danske stjernespiller længere fremme på banen. 

Andreas Christensen har startet på midtbanen i Barcelonas seneste fem kampe, og den taktiske ændring bliver nu fremhævet som en vellykket en af slagsen af den spanske avis AS. 

- Ved at rykke danskeren op på midtbanen har Xavi opnået de to ting, han ønskede. Han har organiseret forsvaret og han har givet Gündogan og De Jong mere frihed, skriver AS, der samtidig understreger, at 'Christensen-planen fungerer'. 

Avisen peger på, at Andreas Christensen på den nye position har 'stabiliseret holdet og sikret defensiven'. 

- Det var tydeligt, at Barça havde mistet kontrollen. 5-3-nederlaget til Villarreal var den sidste dråbe for Xavi, der allerede inden da havde overvejet at rykke den tidligere Chelsea-spiller op som defensiv midtbanespiller. Til sidst kastede han sig ud i det i kampen mod Alavés og det har kastet gode resultater af sig, bortset fra 3-3-kampen mod Granada. 

- Barças modstandere har nu ikke længere så nemt ved at køre så ubesværet op igennem banen på omstillinger. Christensens tilstedeværelse som sekser har i høj grad fået lukket ned for trafikken midt på banen, og holdet virker nu mere kompakt. Den skandinaviske spiller sætter sig godt igennem og vinder sine hovedstødsdueller, skriver AS. 

Avisen peger på, at Andreas Christensen noterer sig for et relativt lavt antal afleveringer, men danskerens tilstedeværelse på midtbanen giver mere frihed til midtbanekollegaerne Frenkie de Jong og Ilkay Gündogan, der nu kan koncentrere sig mere om deres offensive arbejdsopgaver.  

Barcelona har vundet tre af de seneste fire ligakampe, hvor Andreas Christensen har spillet på midtbanen. I lørdagens 4-0-sejr over Getafe gjorde den danske landsholdsstjerne sig tilmed bemærket med en flot assist til Joao Felix.