• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Barca-dommersag: Aner ikke hvem der lavede aftalen

Foto: Getty Images

I Barcelona kan de ikke finde ud af, hvem der er ansvarlig for betalingerne til den tidligere vicepræsident for det spanske dommerudvalg.

Af Oliver Okstrøm

Barcelonas dommer-sag er nu nået frem til, at klubben har skulle forklare sig i den skattesag, som ligger forud for sagen. Det viste sig nemlig, at betalingerne til den tidligere vicepræsident for det spanske dommerudvalg, José María Enríquez Negreira, ikke var blevet betalt skat af.

Ifølge den catalanske sportsavis Mundo Deportivo har Barcelona i deres forklaring peget på, at de ikke ved, hvem der er ansvarlig for aftalen, som blev lavet med Negreiras firma Dasnil.

- Kontrakten med det omtalte firma (Dasnil red.) var ikke formaliseret skriftligt. Klubben kender ikke til detaljerne for formaliseringen af en mundtlig kontrakt, som skulle være gået tilbage til 2001. De folk, som skulle have lavet aftalen, er ikke længere ansat i klubben, lyder det i udtalelsen.

Samlet set skulle der være betalinger for 54 millioner kroner i perioden mellem 2001 og 2018, og inspektionen af den manglende skattebetaling begyndte i 2019 af myndighederne.

I maj 2022 begyndte undersøgelsen fra anklagemyndigheden, og nu er sagen altså begyndt at rulle.

Førnævnte Negreira er sammen med Barcelonas tidligere præsidenter Sandro Rosell og Josep María Bartomeu og de tidligere klubbosser, Oscar Grau and Albert Soler, blevet sigtet for korruption.

Selv har Barcelonas nuværende præsident Joan Laporta slået fast, at sagen er til for at destabilisere klubben, og at de vil slå igen. Læs mere om det her.