Video : Tipsbladet
La Liga

Barcas dommersag: Real Madrid opfattes som offer

Sagens undersøgende dommer kalder det et muligt systemisk korrupt scenarie.

Barcelonas dommersag med den tidligere næstformand i det spanske dommerudvalg, Enríquez Negreira, har nu fået sig et nyt kapitel. Det viser sig, at den undersøgende dommer i sagen, Joaquin Aguirre, har besluttet sig for at afvise de indsigelser, som Barcelona og klubbens tidligere præsident Josep Bartomeu har indgivet imod Real Madrids deltagelse i sagen.

Det skriver den Madrid-baserede sportsavis AS.

Her lyder det, at man skal betragte Real Madrid som en privat anklager i forhold til sagen, ligesom det gør sig gældende for enhver anden klub fra '1. division', som i daglig tale kaldes La Liga.

- Hvis FC Barcelona har betalt en af ​​dommerudvalgets næstformænd for at designe en bestemt type dommerkendelse, skal det uundgåeligt erkendes, at enhver deltager i turneringen skal betragtes som en offer, fordi dette skræddersyede dommerarbejde, der gavner ét hold, skader de andre, der derfor skal betragtes som ofre for forbrydelsen, melder undersøgelsesdommeren.

Det fortælles endvidere, at man ikke kan forhindre et offer i at deltage i sagen.

Det står desuden klart, at Negreira har fået betaling for sit arbejde for Barcelona, hvor han har forklaret, at de gennemgik dommer-rapporterne efter hver kamp og gav dem karakterer - og baseret på den karakter kunne dommeren avancere til en højere kategori.

Bartomeu har gennem sine repræsentanter slået fast, at 'køb af dommere' ikke har været bevist, og undersøgelsesdommeren mener også, at der ikke er indikationer på traditionelle metoder til betaling for at manipulere resultaterne af en kamp.

Men det præciseres, at vurderingssystemet, der blev overvåget af Enriquez kunne - hvis de var i 'harmoni med ham' - kunne komme til at dømme vigtige kampe i de forskellige turneringer eller opretholde deres status, som ville øge deres indtægter.

- I dette mulige systemisk korrupte scenarie inden for dommerudvalget mener denne dommer, at enhver førstedivisionsklub, der har konkurreret mod FC Barcelona i de undersøgte år, bør anerkendes som et offer for forbrydelsen, fortæller Joaquin Aguirre.

Real Madrid har selv langet ud efter Barcelona med en video. Læs mere om det her.