• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Kenneth Jensen

Barcelona spurgte FC Midtjylland-boss til råds

Foto: Getty Images

Andreas Christensen skiftede i sommer fra Chelsea til FC Barcelona.

Af Kenneth Jensen

Han imponerer i FC Barcelona lige for tiden, efter han i sommer skiftede fra Chelsea og Premier League til FC Barcelona og La Liga.

Den 26-årige landsholdsspiller kom til den catalanske klub på en fri transfer, og selv om de fleste har kunnet se danskerens store kvaliteter som en boldspillende stopper, har FC Barcelona taget FC Midtjyllands nuværende cheftræner med på råd.

Det afslører Albert Capellas, der er tidligere dansk U21-landstræner og blandt andet holdt øje med Christensen i denne tid, i et interview med radiostationen SER Catalunya.

- Christensen en meget stabil spiller. En høflig og meget professionel spiller, som passer godt på sig selv. Da jeg fulgte ham, var hans stats gode.

- Han er en hurtig spiller, der klarer sig godt, og du kan stole på ham - jeg var aldrig i tvivl, siger Albert Capellas, der arbejdede i ungdomsafdelingen i FC Barcelona, inden FCM hentede ham retur til Danmark som cheftræner.

FC Barcelona lavede flere indkøb i sommer af gratis spillere - Hector Bellerin, Franck Kessié og Marcos Alonso - men Christensen har formentlig været den bedste af dem alle.

- De konsulterede mig og andre personer (inden købet af Christensen). Fordi de vidste, at jeg havde været i Danmark, og at jeg kendte ham og havde fulgt ham, var det helt normalt, at de spurgte mig ind til ham. Jeg sagde, at det var en klar case: Han er en meget moden person, der er klar til at spille på det højeste niveau, siger Albert Capellas, der altså sendte sine varmeste anbefalinger af Andreas Christensen.

Den danske stopper står noteret for syv La Liga-kampe i denne sæson. Det kunne være blevet til flere, men han missede en periode med en skade i efteråret.